Arvid Holm.
Foto: Bildbyrån
NHL

Arvid Holm skriver på för Colorado Avalanche

ANNONS

Arvid Holm släpptes av Winnipeg Jets – men blir kvar i Nordamerika. 
Den tidigare FBK-målvakten skriver på för Colorado Avalanche. 

Efter att ha lämnat Färjestad 2021 har Arvid Holm spelat två säsonger i Winnipeg Jets organisation. Tidigare i veckan stod det dock klart att Jets inte erbjöd svensken något kvalificerat bud och han släpptes därmed av klubben. 

Men nu har Holm hittat en ny klubbadress som free agent. 

Den 24-årige målvakten skriver på för Colorado Avalanche där han har kommit överens om ett tvåvägskontrakt för nästa säsong värt 775 000 dollar (cirka 8,4 miljoner kronor). 

Arvid Holm gjorde 35 matcher i AHL för Manitoba Moose den senaste säsongen och hade 91,1 räddningsprocent och 2,67 insläppta mål per match. Han hade därmed näst bäst statistik av de svenska målvakterna i AHL. Han väntar fortfarande på att få göra NHL-debut. 

Målvakten är fostrad i Troja-Ljungby och spelade SHL-hockey i Färjestad mellan 2019 och 2021 där han hade bra statistik båda säsongerna. Han har även fått göra en landskamp med Tre Kronor i sin karriär.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL