Lucas Forsell jublar med Joakim Nygård.
Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson.
SHL

Joakim Nygårds hyllning till Lucas Forsell: "Gör mål på allt"

ANNONS

Den ena har gjort poäng i fem raka matcher och den andra likaså. 
Joakim Nygård och Lucas Forsell ingår i SHL:s kanske absolut hetaste kedja just nu. 
– Han har fått upp självförtroendet och det gör mycket, han har verkligen imponerat, säger Nygård om Forsell till Värmlands Folkblad.

Redan inför gårdagen hade Lucas Forsell uppmärksammats för sin fina form. 19-åringen som till och med lånades ut för att få istid tidigare under säsongen har verkligen klivit fram för Färjestad under de senaste matcherna. Med gårdagens 1+1 har han nu gjort mål fem raka matcher och ingår i en av SHL:s hetaste kedjor. 

Efter matchen valde därmed just en av dessa kedjekamrater att hylla sin unge lekkamrat: 
Forsell gör mål på allt känns det som, säger Joakim Nygård med ett skratt till Värmlands Folkblad och fortsätter:
– Han är jätteduktig, en skicklig spelare. Han är kanske inte den största och starkaste längs sargerna, men kan hitta små passningar och är väldigt målfarlig. Sen har han näsa för mål, och hittar rätt positioner. Han har fått upp självförtroendet och det gör mycket, han har verkligen imponerat.

Mitt i eget poängstim: “Hittat roliga kedjekamrater”

För Nygårds egen del har de senaste matcherna även inneburit en hel del poäng från hans klubba. I gårdagens 4–2-seger mot Rögle satte han tre nya, varav två genom egna mål. Det gör att han nu är uppe i hela nio poäng (5+4) på de fem senaste matcherna. Ett ordentligt stim. Men varför det blivit så kan han inte riktigt svara på. 
– Jag har egentligen ingen bra förklaring på varför det är så. Jag har slitit mycket defensivt, och spelat mycket boxplay och kanske har det påverkat offensiven också att det inte funnits tillräckligt med kräm i benen att gå till anfall. Men nu börjar vi få tillbaka lite gubbar och så har jag hittat roliga kedjekamrater som jag funkar bra med.


TV: Hetaste kandidaten att bli slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL