Kalix vann mot Wings HC Arlanda

Straffar avgjorde när Kalix vann mot Wings Arlanda

Kalix tog emot Wings Arlanda hemma i en riktigt jämn match i Vårettan norra herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 1-0). Johan Pettersson blev hjälte i straffläggningen.

– Vi vinner en mycket intensiv match som var mycket publik vänlig. Vi vänder ett 0-2 underläge och vinner på straffar där Johan Petterson avgör, kommenterade Kalix tränare Petter Christoffersson.

Wings Arlandas tränare David Lundmark tyckte så här om matchen:

– En kamp hela vägen in till slutet, vi gör en bra match och skapar tillräckligt många farliga lägen för att kunna vinna på ordinarie tid. Övertidsperioden blir stökig med många utvisningar, straffar som avgör där vi inte lyckas få in den sista avgörande.

Segern var Kalix fjärde på de senaste fem matcherna, och sjunde hemmasegern i rad.

Wings Arlanda tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Olle Dahlman assisterad av Leo Råtts och Gustav Eurenius.

Efter 15.12 i andra perioden slog Mateusz Szurowski till, framspelad av Emil Hedström och Olle Dahlman och gjorde 0-2.

3.33 in i tredje perioden nätade Kalix Wille Åström på pass av Emil Lindblom och Johan Pettersson och reducerade.

Efter 9.21 slog Marcus Leijonhufvud till på pass av Markus Hansson och Emil Lindblom och kvitterade för Kalix.

I straffläggningen var det Kalix som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Johan Pettersson för.

Det här var Kalix tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Wings Arlandas fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Kalix på tredje plats i tabellen, medan Wings Arlanda är på sjätte plats.

Kalix tar sig an Vallentuna i nästa match hemma söndag 26 februari 16.00. Wings Arlanda möter samma dag 15.00 Vännäs borta.

TV: Skandalen - spottar på stjärnan