Olofströms IK förlorade mot Troja/Ljungby

Troja/Ljungby besegrade Olofström efter Hampus Pålssons dubbel

Det blev Troja/Ljungby som gick segrande ur mötet med Olofström i J20 Region syd herr på bortaplan, med 6-2 (2-0, 2-1, 2-1).

– Vi gör en riktigt dålig start och är inte alls med i matchen. Troja får ganska enkelt manövrera ut oss i första. Vi är betydligt bättre i andra och tredje men får inte dit pucken trots flera bra lägen, tyckte Olofströms huvudtränare Roger Jönsson, efter matchen.

Troja/Ljungbys tränare Robert Sundin:

– Ett steg i rätt riktning efter vårt bottennapp senast. Vi gör fler saker rätt idag, även om de finns mer och hämta från det här laget. Kul att vi får göra några mål idag.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Troja/Ljungby, som nu har fem raka segrar.

Troja/Ljungby startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Olle Halvordsson och Axel Håkansson.

Troja/Ljungby ökade ledningen till 0-3 genom Lucas Angelström efter 6.21 i andra perioden.

Efter 11.13 av perioden kunde Ludwig Lönqvist göra 1-3 för Olofström.

Efter 13.34 ökade Troja/Ljungby på till 1-4 genom Hampus Pålsson.

14.01 in i tredje perioden nätade Olofströms Joel Kinnander på pass av Hugo Blomberg och William Söderlund och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Olofström.

14.11 in i perioden slog Malte Råberg till framspelad av Alexander Bengtsson och ökade ledningen.

Efter 17.30 slog Hampus Pålsson till återigen och ökade ledningen för Troja/Ljungby. 2-6-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Troja/Ljungbys Hampus Pålsson stod för två mål och ett målgivande pass.

Olofström har tre vinster och två förluster och 24–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby har fyra vinster och en förlust och 19–15 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Olofström på åttonde plats i tabellen, medan Troja/Ljungby är klara seriesegrare.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 21 februari. Då möter Olofström Tingsryd i Dackehallen 19.15. Troja/Ljungby tar sig an Bäcken hemma 19.00.

TV: Ger sig på målvakten – då bryter helvetet lös