Visby/Roma vann mot Skövde IK

Visby/Roma avgjorde i förlängningen mot Skövde

Matchen mellan hemmalaget Visby/Roma och gästande Skövde i Allettan Norra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Visby/Roma avgöra till 5-4 (2-1, 1-3, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Adam Lidström som gjorde det avgörande målet.

– Ännu en svag insats på hemmaplan. Vi vinner på ren tur och individuellt bra prestationer. I övrigt är det under all kritik, kommenterade Visby/Romas sportchef André Lundholm.

Första perioden var jämn. Skövde inledde bäst och tog ledningen genom Joel Werner efter 5.23, men Visby/Roma kvitterade genom Linus Dahlberg. Och Visby/Roma hann också ta ledningen, genom Emil Öhrwall. Skövde gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3-1 till ledning med 3-4. 9.06 in i tredje perioden slog Emil Öhrwall till ännu en gång framspelad av Erik Palm och Elias Lindström och kvitterade. I förlängningen tog det 1.55 innan Visby/Roma också avgjorde till 5-4.

Matchvinnare för hemmalaget blev Adam Lidström.

Visby/Roma har två segrar och tre förluster och 13–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skövde har fem förluster och 13–25 i målskillnad. Det här var Visby/Romas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skövdes tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Visby/Roma är kvar på åttonde plats, och Skövde stannar sist, på tionde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 5 februari 16.00, har Visby/Roma Tranås borta i Stiga Arena, medan Skövde spelar borta mot Dalen.

TV: Alla Tarasenkos mål den här säsongen