Bildbyrån
NHL

Rasmus Dahlin och Elias Pettersson möts i Skills competition

ANNONS

I natt är det dags för årets upplaga av “Skills Competition”. Då får vi bland annat se Rasmus Dahlin och Elias Pettersson göra upp i en klassisk gren.

Det är All Star-helg i Florida, och nattens skills competition kommer bli spektakulär. Bland annat kommer en gren avgöras på en golfbana, och en annan på en strand.

Men vi får också se några av de klassiska grenarna som prickskytte, snabbåkning och hårdskjutartävlingen. I den sistnämnda kommer två av de fyra svenska spelarna i årets All Star-helg mötas. Elias Pettersson och Rasmus Dahlin är nämligen två av deltagarna som gör upp om att få titeln “NHL:s hårdaste skott”.

De övriga deltagarna är Chicagos Seth Jones, Winnipegs Josh Morrissey och Washingtons Aleksandr Ovetjkin. Ska man gå på hur hårt de fem deltagarna skjutit som hårdast under säsong kommer de båda svenskstjärnorna sluta fyra och femma, medan Josh Morrisey ska ses som favorit.

Avgörs i natt

De andra svenskarna som ska vara med under All Star-helgen är Bostons succémålvakt Linus Ullmark och San Josés backstjärna Erik Karlsson. Ullmark kommer vara med i nattens målvaktsutmaning, medan Erik Karlsson inte finns anmäld till någon grej enligt NHL:s hemsida.

Evenemanget drar igång vid 01:00, svensk tid, och sänds på Viaplay. Själva All Star-turneringen spelas under lördagskvällen med start 21:00, svensk tid.

Här kan du se samtliga deltagare i samtliga grenar.


Återblick från 2020: Pettersson mot Hedman

Den här artikeln handlar om: