Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
U18-VM

Två svenskar tar plats i JVM:s All Star-Team

ANNONS

Det blev en silvermedalj för Sverige i JVM. Nu har IIHF utsett Mira Jungåker och Felicia Frank till turneringens bästa på respektive position.

Sveriges två stortalanger Mira Jungåker och Felicia Frank har blivit uttagna till JVM:s All Star-Team.

HV71-backen Mira Jungåker var en av de mest framstående på sin position i turneringen och stod för fem poäng på sex matcher. Flera av målen kom också i viktiga matcher. som i semifinalen mot USA. 17-åringen blev med det utsedd till turneringens bästa back. 

Samtidigt var Felicia Frank målvakten som storspelade för Sverige i semifinalen mot USA. Det blev fem matcher med 89.5 räddningsprocent och 2.62 insläppta mål per match. Brynäsmålvakten blev därför framröstad som den bästa på sin position i turneringen.

Utsedd till bästa forward blev Nela Lopusanova. Slovakiskan fick stora rubriker under mästerskapet för sina vackra mål och bar stundtals sitt lag på sina axlar. Hon blev också utsedd till turneringens MVP.


TV: Här avgör Elias Pettersson – med "Foppa-straff"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL