Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist (Montage)
Intervju

Casper Andersson: "Helt fantastiskt – något jag kommer bära med mig"

ANNONS

Han hade aldrig haft sin pappa som tränare förrän han debuterade i Hockeyallsvenskan. 19-årige Casper Andersson har fått blodad tand av de allsvenska chanserna i Östersund – och hoppas vara med och förvandla stan till en hockeystad.
– På sikt tror jag absolut hockeyn kan gå förbi fotbollen, säger han till Hockeysverige.se.

ÖSTERSUND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Östersunds IK har så här långt gjort en stark säsong som nykomling i Hockeyallsvenskan. Idrottsstaden Östersund är annars mest känd för skidåkning och även ett fotbollslag som fått mer negativa än positiva rubriker de senaste åren. 

För Casper Andersson, som spelar för Östersunds IK, var det dock aldrig någon tvekan över vilken sport han skulle satsa på under sin uppväxt i stan. 
– För mig har hockeyintresset varit jättestort sedan jag föddes. När jag var som yngst följde jag med och kollade när farsan spelade match. Sedan lade han av, men var ändå på arenan hela tiden. Då hängde jag med honom dit, säger Casper Andersson när Hockeysverige.se träffar honom för en intervju på ett hotell i centrala Östersund. 
– Intresset för hockey i stan har inte varit lika stort som skidor eller fotbollen då den hade sin uppgång, vilket har varit tråkigt. När sedan laget gått upp har det varit sjukt mycket mer. När jag ska och handla med farsan blir han stannad flera gånger av folk som vill snacka. Det är jättekul att folk börjar intressera sig mer och mer. Jag hoppas att vi kan hålla oss kvar så intresset kan bli ännu bättre. 

Casper Andersson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Ett enkelt val

Har ishockeyn gått förbi fotbollen vad det gäller intresse?
– Inte riktigt ännu, men fortsätter det att gå bra och vi håller oss kvar så… Sedan får vi se hur ÖFK klarar det. På sikt tror jag absolut hockeyn kan gå förbi fotbollen. 

Även Casper Andersson spelade fotboll under uppväxten, men inte i ÖFK.
– I IFK Östersund fram till det att jag var 14-15 år. När det började bli TV-pucken och intag till hockeygymnasiet blev det som att jag fick lägga fotbollen åt sidan. 
– Jag tvekade egentligen aldrig på vad jag skulle välja. Fotbollen var mer som en kul grej eftersom vi var ett grabbgäng som gick i samma skola och spelade tillsammans för att ha något att göra under somrarna. 

Pappa är klubbikon

Pappa till Casper Andersson är A-lagstränaren och klubb-ikonen, Kjell-Åke Andersson
– Min äldre brorsa (Charlie) spelar också. Han är 01:a. Jag var ofta med och tränade med deras lag så det var hockey redan från starten. 
– Pappa har såklart betytt jättemycket för mig som hockeyspelare. Det var han som fick mig att börja spela. Han har aldrig varit tränare för mig, men däremot för min äldre bror. Jag har alltid kunnat snacka med pappa efter matcher om detaljer och så vidare. 
– Annars pratar vi inte jättemycket om just mig när vi pratar hockey. Det har varit mer att han pushat mig till extraträning när jag var mindre. När jag sedan kom upp till hockeygymnasiet har det blivit att han släppt det där.

Blir det mycket hockeysnack kring julborden där hemma?
– (Skratt) Nej, det blir faktiskt inte så mycket hockeysnack. Det är faktiskt ganska skönt att släppa hockeyn och prata om något annat. Sedan blir det såklart lite hockeysnack då och då. Det kan vara kul det också. 

Sticker du helst upp till skidstadion här i Östersund eller till slalombackarna i Åre om du vill släppa hockeyn en stund?
– Jag är inget jättestort fan av varken eller, men om jag ska välja något blir det definitivt Åre. Längdskidor har jag svårt för eftersom jag har en så dålig teknik, säger Östersundstalangen med ett leende. 

Casper och Kjell-Åke Andersson. Foto: Bildbyrån

Fått speltid i Hockeyallsvenskan

Röster som hockeysverige.se pratat med beskriver Casper Andersson som en ganska komplett och målfarlig spelare. 
– Jag är en hårt arbetande tvåvägsforward som har näsa för målet. Bra spelsinne, vilket jag tror att jag fått från farsan. Sedan gillar jag att skjuta mycket, svarar Casper Andersson han ombeds beskriva sig själv som hockeyspelare. 

Så här lång har Casper Andersson spelat nio matcher i Hockeyallsvenskan, men mestadels har han hållit till i J20-laget. 
– Det började bra med J20, men vi torskade också några matcher som jag tycker att vi borde ha vunnit.
– För egen del har det gått ganska bra. Det var under en period där jag fick vara jättemycket med A-laget då dom hade väldigt många skador på en och samma gång. Att vara med där var jätteroligt. 
– När jag sedan fick spela kände jag att det gick bra och kunde hänga med, så jag är hittills jättenöjd med den här säsongen. Att dessutom få göra en del poäng i J20 är alltid kul.

“Skulle jobba på ICA – då ringde pappa”

Det har så här långt blivit 13 mål och totalt 26 poäng på elva matcher i J20 för Östersunds-forwarden. 
– Jag har spelat med jättebra kedjekamrater, Isac Hamberg och en kille som heter Oliver Sjöström. Nu har han flyttat ner till Almtuna. I stället spelar jag nu med Hamberg och Albin Andersson. Han har också varit upp en sväng till A-laget den här säsongen. Vi tre fungerar jättebra ihop.
– Sedan handlar det om att jag fått mycket förtroende, speltid, att jag får spela powerplay och allt sådant. 

Du var med några matcher i Hockeyettan redan i fjol, men den här säsongen har du fått debutera i Hockeyallsvenskan, hur ser du tillbaka på debuten?
– Jag skulle faktiskt in och jobba kväll på ICA ute på Frösön. Då fick jag ett samtal från farsan tre timmar innan jag skulle in och jobba. Han sa att jag behövde komma in och spela. Då var det snabba ryck. Först ringa till chefen och fråga om jag kunde få ledigt, men det har aldrig varit några problem. 
– Vi skulle möta MoDo hemma så jag var lite smånervig innan. Jag fick inte spela något den matchen, men bara att stå där nere i båset då det var fullsatt och dessutom vinna… Det var helt fantastiskt och något jag kommer bära med mig.

Casper Andersson. Foto: Bildbyrån

“Det går sjukt fort”

Första matchen han fick speltid var även det mot just MoDo.
– Först var det MoDo och sedan Västerås. I dom matcherna fick jag inte spela. Sedan var jag med mot MoDo borta. Då var vi väldigt få spelare och jag spelade runt tio minuter i den matchen. 
– Jag kände inte att jag gjorde bort mig och jag har bara varit inne på ett mål bakåt under matcherna jag spelat. Mot MoDo borta missade jag friläge, men skapade även någon målchans. 
– Klart att det går sjukt fort och gör du ett misstag blir du straffad. Sedan handlar det mycket om det här laget. Det är en helt fantastisk grupp där alla varit jättevälkomnande. 
– Spelarna jag fick spela med i första matchen, Casper Larsson och Jesper Fastesson, känner jag dessutom lite sedan tidigare. Dom hjälpte mig jättemycket. 

Hur skulle du beskriva den sammanhållning som är i Östersunds IK?
– Alla hejar på varandra oavsett om du spelar A-lag, J20, U16 och så vidare. När jag först kom upp och skulle äta lunch kom folk från A-laget och satte sig bredvid mig och pratade i stället för att bara umgås med varandra. Det här tycker jag är jätteviktigt och jag måste säga att det är en hel fantastisk sammanhållning.

Har det varit något skitsnack kring att du spelar i det A-lag där din pappa är tränare?
– När man åker i väg med J20 händer det ganska ofta att motståndarna ska komma fram och snacka skit, men det är inget jag bryr mig om. 
– Här i Östersund är det inget. Inte vad jag vet i alla fall. Jag vet att farsan aldrig skulle ta upp mig bara för att jag är hans son. Där pratar han såklart med dom andra tränarna i A-laget och min i J20 så det är ett gemensamt beslut vilka dom ska ta upp, avslutar Casper Andersson innan han återvänder på snöiga väga till jobbet på Frösön.


TV: Sam Hallam på scoutingresa inför VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 mars
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten