Linus Lindström.
Foto: Bildbyrån/Pär Olert
SHL

Linus Lindström förlänger med Skellefteå: "Finns ännu mer att hämta”

ANNONS

Trots en liten dipp i poängproduktionen får Linus Lindström förlängt med Skellefteå. 
Centern får därmed fortsätta representera sin moderklubb. 
–  Man har ju följt Skellefteå AIK hela uppväxten så man vill ju vara kvar här och vinna här, säger Lindström på klubbens hemsida. 

Efter Skellefteås 7–2-vinst över HV71 under gårdagen säkrade man sin 16:e raka vinst - och presenterade en kontraktsförlängning. 

24-årige Linus Lindström, vars kontrakt gick ut efter säsongen, kommer att bli kvar i ytterligare två säsonger. 

– Det känns skönt! Jag trivs bra här. Ett roligt lag, vi har riktigt roligt, och det känns som jag kan utvecklas här och så vill jag ju vinna här så det är kul att bli kvar, säger Lindström på klubbens hemsida.

Den Calgary Flames-draftade centern får därmed fortsätta representera sin moderklubb där han sedan 2015/16 gjort framträdanden för A-laget.

“Vi tror att det finns ännu mer att hämta”

Förra säsongen stod han för sin poängbästa säsong hittills med 27 noteringar. I år har det blivit lite av en dipp. I nuläget har han ett snitt som endast skulle ge honom tolv poäng när grundserien är färdigspelad. Trots det väljer klubben att säkra upp hemmasonen. 

– Det känns riktigt kul att göra klart med en egen kille som Linus. Han har fortsatt att ta kliv de senaste åren och vi tror att det finns ännu mer att hämta de närmaste åren. Hans sätt att alltid spela för laget i alla lägen sticker verkligen ut och gör att han är väldigt viktig för vårt lag, säger sportchefen Erik Forssell.


TV: Studio Oddset Hockey tar ut SHL:s All-Star Team

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL