Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Samuel Ersson kallas upp till Philadelphia Flyers

ANNONS

Philadelphia Flyers kallar upp Samuel Ersson till NHL. Nu är 23-åringen närmare en NHL-debuten än vad han någonsin har varit tidigare.

Samuel Ersson har varit rejält skadedrabbad under det senaste året. Men till den här säsongen har svensken lyckats komma tillbaka och har spelat bra för Leigh Valley Phantoms i AHL.

Nu kan då NHL-chansen dyka upp.

Målvakten blev nämligen uppkallad till NHL under onsdagen. Och nu är han närmare än någonsin en NHL-debut. Den här säsongen har det blivit 18 matcher i AHL med 91 i räddningsprocent och 2.72 insläppta mål per match som resultat.

Bara fem matcher förra säsongen

Den Falun-bördige målvakten spelade bara fem matcher förra säsongen efter en skada som höll honom borta från spel under en lång period.

Det återstår nu att se om det blir någon NHL-debut eller inte. Det är på bekostnad av landsmannen Felix Sandström, som är sjuk, som han kallas upp. Förstemålvakten Carter Hart är alltjämnt kvar i truppen.

Samuel Ersson var en stor talang i sina juniorår och har varit bland annat förstemålvakt för både Brynäs och Juniorkronorna i JVM.


TV: "Blir ofta väldigt publikfriande matcher"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL