Rögle är utslagna ur CHL.
Foto: Bildbyrån
CHL

Rögle utslagna ur CHL – förlorar returmötet mot Tappara

ANNONS

Regerande Europamästarna Rögle är utslagna ur CHL. 
Det efter att ha tappat förlorat kvällens returmöte mot Tappara med 5-1 och finländarna går då vidare till semifinal med 7-4 över två matcher.

Rögle kom till kvällens returmöte mot Tappara med en knapp ledning då de vann med 3-2 hemma i Ängelholm förra veckan. Ett oavgjort resultat skulle då räcka för avancemang till semifinal för Rögle. 

I Tammerfors blev det dock tufft för Rögle som förlorade med hela 5-1 och därmed är ute ur Champions Hockey League. 

Det var mållöst efter den första perioden men i den andra började sedan Tappara ta över tillställningen. 1-0 kom genom NHL-meriterade Jori Lehterä tidigt i perioden och med tre minuter kvar kom även 2-0 till hemmalaget.

Bara en minut efter 2-0-målet så reducerade dock Rögle då Adam Edström sköt ett skott som styrdes in i mål via en Tappara-försvarare och ställningen var 2-1 efter två perioder vilket innebar att det då var förlängningsläge. 

Ojamäki sänkte Rögle

I den tredje perioden blev det sedan ett ställningskrig då båda lagen jobbade för att minimera misstagen då det endast krävdes ett mål för att något av lagen skulle ta sig vidare.

Tappara fick sedan chansen att spela powerplay och med sju minuter kvar att spela kom då också avgörandet. Niko Ojamäki, som tidigare spelat i Linköping, klev fram för Tappara och sköt 3-1. 

Finländarna kunde sedan hålla emot och vinna matchen med 5-1 efter två mål i tom kasse. Tappara får därmed revansch för finalförlusten mot Rögle förra säsongen. 

De regerande CHL-mästarna Rögle är därmed utslagna och deras Europaäventyr är slut. Tappara däremot går vidare till semifinal där de kommer att få möta schweiziska EV Zug. 

Tappara – Rögle 5–1 (0-0,2-1,3-0)

Tappara: Niko Ojamäki 2, Veli-Matti Savinainen 2, Jori Lehterä.
Rögle: Adam Edström.

Tappara vidare med 7-4 över två matcher.


TV: Erik Karlssons otagbara slagskott hyllas

Den här artikeln handlar om: