Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jonathan Huberdeau vinnare i återkomsten till Florida

ANNONS

I natt var Jonathan Huberdeau tillbaka i Florida – men som Calgary Flames-spelare. 
Då blev han en av målskyttarna i straffläggningen och fick vinna mot sitt förra lag. 
– Det var speciellt, säger stjärnan. 

2011 draftades Jonathan Huberdeau av Florida Panthers och han kom sedan att spela 671 NHL-matcher för klubben och blev en storstjärna. 

Men i somras trejdades han, tillsammans med MacKenzie Weegar, plötsligt till Calgary Flames i utbyte mot en annan storstjärna Matthew Tkachuk

Under natten möttes Florida och Calgary för första gången sedan stjärntrejden. Huberdeau och Weegar var därmed tillbaka i Florida igen. 

Matthew Tkachuk stod för 1+1 mot sitt förra lag och såg till att matchen gick till förlängning och straffar. Men i straffläggningen blev Jonathan Huberdeau då en av hjältarna för Calgary då han sköt ett av målen när Flames vann med 5-4.

– Det kändes bra att göra det här och jag ville vinna också. Det kändes stort att få sätta ett mål i straffläggningen här. Det var coolt, säger Huberdeau efter matchen. 

“Det betydde väldigt mycket”

Jonathan Huberdeau och MacKenzie Weegar hyllades också inför matchen och fick stående ovationer under uppvärmningen innan matchen. 

– Det var speciellt. Jag förväntade mig inte att så många skulle vara där redan under uppvärmningen, det var häftigt att se. Jag var här länge och jag tycker att de gav mig en fantastisk ovation här, säger Huberdeau och får medhåll av Weegar:
– Det är så svårt att beskriva för det är mestadels en konstig känsla. Det var känslosamt såklart men samtidigt försöker man vara engagerad i matchen hela tiden. Men fansen var helt grymma, de visade mycket kärlek till oss och det betydde väldigt mycket, säger Weegar.

Rasmus Andersson straffhjälte

Den stora hjälten för Calgary Flames blev dock Rasmus Andersson. Han skickades fram för att ta den tionde straffen i straffläggningen. Den svenske backen gjorde då inga misstag utan visade på både kyla och tålamod genom att finta bort Floridamålvakten Spencer Knight och sedan vänta på att skjuta in pucken i den stora luckan. 

Flera svenskar stod för poäng i matchen då Elias Lindholm bidrog med två assist, medan Mikael Backlund och Gustav Forsling noterades för en passningspoäng var för sina lag. 

Florida Panthers – Calgary Flames 4–5 SO (0-1,2-2,2-1,0-0,0-1) 

Florida: Colin White (4), Sam Reinhart (5), Eetu Loustarinen (6), Matthew Tkachuk (7).
Calgary: Adam Ruzicka 2 (4), Nikita Zadorov (4), Blake Coleman (2), Rasmus Andersson (avgörande straff).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL