Rögle förlorade i Österrike.
CHL

Rögle förlorar mot Salzburg i första åttondelsfinalen

Rögle förlorade inte en enda match under gruppspelet – medan Salzburg inte vann en enda match efter ordinarie tid.
Men under tisdagskvällen stod Salzburg för en skräll genom att vinna med 3-1 nere i Österrike och koppla grepp om åttondelsfinalen.

Rögle har haft det tufft i SHL under hösten men har gått bra i CHL och tog sig vidare till slutspelet som gruppvinnare efter att ha vunnit alla sex matcher. De regerande Europamästarna ställdes då under sena tisdagskvällen mot österrikiska Salzburg i första åttondelsfinalen.

Salzburg gick vidare från gruppspelet som det sämsta laget då de gick till åttondelsfinal trots att de inte tagit en enda trepoängare (!). Men tre övertidsvinster och två övertidsförluster gjorde att de gick vidare med åtta poäng på sex matcher.

Men under kvällens åttondelsfinal stod Salzburg för en skräll då de besegrade Rögle med 3-1 för att koppla greppet om mötet.

Poäng av Sverigebekantingarna

Det blev mållöst i den första perioden men i den andra inleddes målskyttet och det var hemmalaget Salzburg som tog ledningen. Den tidigare allsvenske poängkungen Nicolai Meyer serverade Dennis Robertson som skickade in 1-0.

Men precis i slutet av perioden fick Rögle spela powerplay och med dryga minuten kvar att spela kom också kvitteringen då Ludvig Larsson sköt ett direktskott in i mål efter fint passningsspel av skåningarna.

I den tredje perioden var det däremot Salzburgs tur att få spela i powerplay och då var det dubbla Sverigebekantingar som låg bakom att österrikarna återtog ledningen.

Chay Genoway, tidigare Frölunda och Brynäs, och Nicolai Meyer spelade fram till Mario Huber som slog till med ett slagskott bakom Calle Clang i Röglemålet.

Salzburg leder med två mål

Rögle fick sedan inte till någon vidare jakt på en kvittering utan Salzburg hade bra kontroll på matchen och spelade speciellt väldigt stabilt defensivt för att minimera Rögles chanser.

Med mindre än två minuter kvar att spela tappade då Rögle pucken i offensiv zon och Salzburg kom i en kontring och stänkte dit 3-1 för att se till att vinsten var ett faktum.

Salzburg vann därmed rättvist och har två måls övertag inför returmötet i Ängelholm nästa vecka där de måste vinna med tre måls marginal för att gå vidare till kvartsfinal.

Salzburg – Rögle 3–1 (0-0,1-1,2-0)

Salzburg: Dennis Robertson, Mario Huber, Benjamin Nissner.
Rögle: Ludvig Larsson.