Jacob Larsson.
Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård
NHL

Thomas Chabot skadad – då får Jacob Larsson chansen

ANNONS

Ottawa Senators bröt sin långa förlustsvit med en bortaseger mot Philadelphia Flyers på lördagen. Men i samma veva drabbades laget av ett tungt avbräck då stjärnbacken Thomas Chabot skadades. Nu ersätts han av svensken Jacob Larsson som kallas upp från farmarlaget.

En tung tackling från Travis Konecny sänkte Ottawa Senators toppbacken Thomas Chabot i lördagens matiné i Philadelphia. Under söndagen kom beskedet att Chabot drabbats av en hjärnskakning och blir borta från spel i minst en vecka. Ett tungt besked för Senators, som lyckades bryta en sju matcher lång förlustsvit mot Flyers.

Skadebeskedet innebär nu att Jacob Larsson får en ny chans att spela till sig en plats i NHL.

Den tidigare Frölundbacken har kallats upp från farmarlaget Belleville Senators i AHL och kan komma att begå debut för sin nya klubb i hemmamötet med New York Islanders natten mot tisdag.

25-åringen, med Troja-Ljungby som moderklubb, draftades ursprungligen av Anaheim Ducks i första rundan 2015. Han lämnade Göteborg och SHL 2017 och har sedan dess hunnit göra 165 NHL-matcher för Ducks. I fjol förlorade backen emellertid sin plats på lagets blålinje och spelade nästan uteslutande AHL-hockey innan han i somras släpptes av klubben.

14 juli tecknade Jacob Larsson ett ettårskontrakt med Ottawa Senators och har under säsongsinledningen registrerat två assist på tolv matcher i AHL för Belleville.

Thomas Chabot har noterats för 3+3 på grundseriens 14 första matcher med Ottawa. Han snittar överlägset mest speltid av alla spelare i laget med sina 25,45 minuter per match.


TV: Torontos gest till Salming – startar med sex svenskar på isen

Den här artikeln handlar om: