Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Rasmus Dahlin i slagsmål i natt – hyllas av tränaren

Rasmus Dahlin fortsätter inte bara att producera för Buffalo Sabres. I nattens förlustmatch mot Carolina Hurricanes hamnade han även i ett slagsmål med finlädaren Jesperi Kotkaniemi.
– Han älskar en utmaning, säger tränaren Don Granato till The Buffalo News.

Det var med drygt fyra minuter kvar av den första perioden som Rasmus Dahlin och Jesperi Kotkaniemi hamnade i luven på varandra. I samband med att Dahlin skulle utvisas för en interference på Kotkaniemi så uppstod irritation, varpå Kotkaniemi och Dahlin hamnade i ett slagsmål där båda spelarna slogs med handskarna på.

Kotkaniemi hann få in ett slag i ansiktet på Dahlin innan linjemännen särade på de unga spelarna. Dahlin och Kotkaniemi fick varsin utvisning för roughing i samband med situationen.

– Han älskar en utmaning. Det pushar honom till att bli ännu bättre, säger tränaren Don Granato till The Buffalo News
– Du kommer bara att elda upp honom. Du kommer bara att väcka honom.

Blev målskytt i slutsekunden

Kotkaniemi och Carolina fick sista skrattet, då Hurricanes vann matchen med 5–3 efter att Kotkaniemis finske landsman Sebastian Aho skjutit ett hattrick i matchen. I matchens sista sekund putsade Dahlin till siffrorna med sin 3–5-reducering, vilket var hans sjunde mål för säsongen.

– Han var het, precis som alla matcher. Han är vår mest konsekventa spelare just nu. Vi begär mycket av honom nu med många spelare borta, men han älskar det, säger Granato.

Dahlin har nu producerat 15 poäng (7+8) på de elva inledande matcherna denna säsong. Han ligger därmed tvåa i backarnas poängliga, bara slagen av landsmannen Erik Karlsson (18 poäng).

Även Victor Olofsson stod för ett mål för Sabres i förlustmatchen och utökade därmed sin målskörd till nio fullträffar på elva matcher den här säsongen.

Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres 5–3 (2–2, 1–0, 2–1)
Carolina: Sebastian Aho 3 (7), Martin Necas (7), Jesperi Kotkanieni (1).
Buffalo: Jacob Bryson (1), Victor Olofsson (9), Rasmus Dahlin (7).