GÖTEBORG DRAR SIG UR SDHL
Göteborgs tränare Snorri Sigurbergsson.
Foto: Ronnie Rönnkvist (Montage)
Intervju

Göteborg-tränaren: "Det här är bara vårt eget fel"

Under gårdagen kom chockbesedet att Göteborg HC drar sig ur SDHL med omedelbar verkan. Spelarna i laget fick beskedet via en gruppchatt bara 30 minuter innan beslutet offentliggjordes.
– Det tråkiga är att nu när vi har facit i hand så skulle vi aldrig startat säsongen, säger tränaren Snorri Sigurbergsson till Hockeysverige.se.

I går kom ett högst oväntat besked då Göteborg HC meddelade att dom drar sig ur SDHL baserat på sportsliga och ekonomiska grunder. Spelarna, som förberedde inför match mot HV71, fick beskedet via en chattgrupp bara halvtimmen innan pressmeddelandet gick ut. Det var såklart många arga, ledsna och besvikna spelare och ledare igår. Arga, ledsna och besvikna med all rätt. 

En av alla besvikna är Snorri Sigurbergsson som tog över jobbet som coach inför säsongen. 
– Jag visste när jag tog det här jobbet att det skulle bli en utmaning. Men att det skulle bli en sådan här utmaning visste jag såklart inte, säger Snorri Sigurbergsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag visste att vi skulle ligga där nere och kämpa om en slutspelsplats. Det var i alla fall förhoppningen. Att det skulle bli jobbigt på planen förstod jag, men nu blev det i stället bara jobbigt utanför planen. Det var inte vad jag hade räknat med. 

När vi sågs på SDHL:s upptaktsträff sa du att du saknade en identitet i klubben. Vad grundade du det på?
– Det grundade jag på hur Göteborg spelat senaste åren. I alla fall när jag mött dom. Man visste inte vilket GHC man fick. Ibland fick man ett GHC som kampade hela matchen och inte gav upp, medan i nästa match kunde det vara att dom bara backade hem och gav upp efter två snabba mål. 
– Det var jag menade med att det saknades en identitet i klubben. Samtidigt var det många importer och få svenskar. Det ville vi komma ifrån, men vi upptäckte tidigt att det skulle vara svårt att få in många nya svenska spelare. 

Snorri Sigurbergsson. Foto: Bildbyrån

Nya problem hela tiden

Snorri Sigurbergsson från upptaktsträffen:

”Vissa kan se bara på det negativa och ser då problem, problem, problem… Vi vill hitta lösningar på problemen i stället för att bara se det negativa.” 

Har det fungerat att jobba utifrån hitta lösningar i stället för att titta bakåt och se alla problem som varit?
– Vi har försökt hitta lösningar på allting, men så fort vi gjort det har det kommit fram nya problem som vi inte vetat om, vilket var jobbigt. 

Vad är det för problem du inte visste om från början?
– Jag visste inte om att det var en så stor ekonomisk kris i klubben, vilket också är en stor anledning till att man gjort så här. Jag hade inte så bra koll på det och är egentligen den största överraskningen för mig. 

Hur har dialogen mellan dig och styrelsen varit från första början till nu?
(Jan) Mellgren är på sin Europaresa så han har vi inte haft så mycket kontakt med. I alla fall inte jag. 
– Sedan har vi haft ett par styrelsemedlemmar som varit i hallen och jobbar runt matcherna så då har jag träffat dom. 

Har du fått någon information av styrelsen hur läget har varit ekonomiskt i klubben?
– Nej, egentligen inte. Alla vet såklart att GHC inte är den rikaste klubben, men så stor kris visste jag inte att det var. 

NIcole Jackson packar ihop sin utrustning. Foto: Bildbyrån

Vill inte skylla på Frölunda

Snorri Sigurbergsson vill ändå hylla spelarnas inställning under säsongen. 
– Inställningen från tjejerna har varit suverän, jättebra. Jag kan inte ha bett om bättre tjejer. Alla har varit jättebra och hela tiden velat bli bättre. Det här är såklart jättetråkigt för dom. 

Hur ser du att konkurrensen från Frölunda påverkat Göteborgs lagbygge och i slutändan kanske även det här beslutet?
 Det ska inte vara en ursäkt för att det här skedde. Att Frölunda startade ett damlag ska absolut inte vara en ursäkt. 
– Det här är ett misslyckande från i somras, att GHC inte kunde få hit tillräckligt många svenska tjejer. Att skylla på att Frölunda tagit många svenska tjejer från Göteborgsområdet är inget vi ska skylla på. Det här är bara vårt eget fel. 

Nu har du inte bott i Göteborg så länge, men känner du att det finns utrymme för två elitsatsande damlag i Göteborg?
– Jag vill i alla fall tror att det finns utrymme för det. Någonstans måste man ändå insett att Frölunda skulle komma upp och då bli den stora klubben i Göteborg. 
– Sedan hade det varit perfekt om vi hade kunnat ta hit tjejer för att sedan skicka dom vidare till Frölunda. Vi skulle kunnat bli en språngbräda till andra klubbar i SDHL. Det var mitt tankesätt, att vi skulle få hit unga svenska tjejer och importer för att dom sedan skulle kunna ta sig vidare i karriären. 

Träffade aldrig nya vd:n: “Vet inte vad det blev av honom”

Flera spelare har berättat om svikna löften, uteblivna jobb, märkliga boenden runt om i Göteborgstrakten och så vidare.
– Det är jättetråkigt att det blivit så. Jag kom hit som hockeytränare så den biten hade jag ingenting med att göra. 

Det påverkade väl ändå tjejernas prestation?
– Ja, absolut. Så var det säkert, men tjejerna var glada när dom kom till hallen. Det här med jobben var svårt. Vi fick in en ny vd vid årsmötet innan sommaren. Enligt den information jag fick hade han lovat flera jobb till föreningen som tjejerna skulle kunna få. 
– Jag vet inte vad det blev av den vd:n, men jag träffade aldrig honom. Han slutade väl och sedan blev det inget mer med dom jobben. 

Hur fick du beskedet att ni skulle dra er ur SDHL?
– Jag hade börjat misstänka att det skulle kunna ske, men jag trodde inte att det skulle behöva hända. Sedan fick jag veta det igår, precis som alla andra. Någon timme innan visste jag att det här skulle ske. Jag tror det var runt elva. 
– Sedan fick jag inte gå ut med det här till tjejerna förrän en halvtimme, 20 minuter innan pressmeddelandet kom från C More och SDHL om att det här skulle ske.

Sportchefen Tony Cuzic tittar på medan spelarna packar ihop omklädningsrummet. Foto: Bildbyrån

"Tycker mest synd om tjejerna"

Hur gick dina tankar då du fick beskedet?

Snorri Sigurbergsson tystnar en stund och tar sedan ett djupt andetag innan han fortsätter:
– Det var jättetråkigt såklart. Jag hade inga ord då…
– Jag har flyttat hit med familjen och tankarna var att vi skulle vara här i tre år för att sedan ta oss vidare. Framför allt att också ha ett jobb under dom här tre åren, så igår var det väldigt tomt. 
– Jag tycker ändå mest synd om tjejerna som kommit hit, kanske flugit hit över Atlanten och sedan inte kunna erbjuda det vi hade lovat innan. 
– Vi var få på träningarna även om vi hade samarbete med ett par klubbar. Det samarbetet fungerade bra i början, men till slut fungerade inte det heller. Jättetråkigt för tjejerna. 

Hur tog spelarna emot det här beskedet?
– Vi skulle ha haft match igår… Som du sa bor tjejerna lite överallt runtom i Göteborg så det var svårt att kalla till ett möte snabbt. 
– Vi bestämde då att gå ut med informationen i våra gruppchattar och kallade där då till ett möte klockan sex i går kväll. 

Hur var det mötet?
– Tungt och jobbigt… Spelarna hade haft lite tid så beskedet hade smällt in lite, men det var fortfarande jobbigt. 

Fanns det inte tillräckligt med svenska spelare för att ni skulle kunna fortsätta spela i SDHL?
– Jo, men det tror jag. I alla fall om man ser till hela landet. Här i Göteborg är det ändå uppenbarligen svårt. 

Ni har haft med 24 svenska spelare under säsongen. 
– Sedan handlar det om att ska vi ta in spelare så vill vi också ha kvalité på dom spelarna. Jag förstår att det inte kanske kunde vara toppkvalité, men dom måste ändå hålla SDHL-nivå. 
– Två spelare, Andrea Dellblad (39 år) och Anny Källum (35 år) är gamla spelare från Riksserietiden. Dom hade slutat spela för länge sedan, men kom nu in och hjälpte till. Vi lyfte även upp spelare från vårt eget utvecklingslag. Dom var inte redo från SDHL. 
– Vi tog in en massa spelare som inte var klara för SDHL för att fylla ”hemmafostradekvoten”, vilket också varit jobbigt. 

Foto: Bildbyrån

"Planen var att vara här i tre år"

Hade du kunnat driva det här laget vidare i SDHL alltså som lag betraktat?
– Det hade blivit jättesvårt. Om vi tar matchen som skulle spelats i går där vi saknade två tjejer för att fylla ”hemmafostradekvoten”. Helgens matcher hade också varit svårt att fylla utefter svenska kvoten. Det känns ändå som vi drivit det så långt det gått. 

Hur har din dialog med SDHL varit kring det här beslutet och kanske kring dispens att spela med flera importer?
– Jag vet att sportchefen, Tony (Cuzic) har haft det. Jag har också pratat lite med (Oscar) Alsenfelt om vad som sker, kan vara bäst att göra och sådant. Inte mer än så. 
- Jag är här som tränare. Det är först och främst sportchefen och styrelsen som ska sköta den kommunikationen. 

Jag kallade att Göteborg drar sig ur mitt i seriespelet ”en skam för SDHL och svensk damhockey” i en krönika, hur tänker du kring mina ordval där?
– Skam… Ja, det är förståeligt att många tycker det. Det tråkiga är att nu när vi har facit i hand så skulle vi aldrig startat säsongen. 
– Det är också var jag tänker på nu när jag har facit i hand, att man alltid är klok efteråt. 

Är du mest arg, ledsen eller besviken över det som hänt?
– Jag känner en blandning av allting. Besviken över att det här inte fungerade. Att jag tog hit familjen och planen var att vara här i tre år. Att jag lät frugan säga upp sig från jobbet i Stockholm. Vi hade ett bra liv i Stockholm så jag känner en besvikelse över det. 
– Arg över att det här inte fungerade… Det är en blandning av allting, avslutar Snorri Sigurbergsson.


TV: Han kommer att ha C:et för Tre Kronor i Karjala

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten