Jacob Larsson.
Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports
NHL

Jacob Larsson sätts upp på waivers av Ottawa Senators

ANNONS

Jacob Larsson bytte Anaheim Ducks mot Ottawa Senators i somras.
Men han tar inte plats i sitt nya NHL-lag – den 25-årige backen sätts upp på waivers i syfte att bli flyttas till farmarlaget. 

Efter att ha representerat Anaheim Ducks under hela sin NHL-karriär så fick Jacob Larsson flytta under sommaren då han i stället värvades till Ottawa Senators. 

Nu står det dock klart att han inte kommer att ta en NHL-plats i sitt nya lag. På Twitter skriver nämligen Ottawa att Larsson är en av spelarna som kommer att sättas upp på waivers under söndagen för att flyttas till klubbens farmarlag Belleville Senators. 

En annan spelare som också kommer sättas upp på waivers av “Sens” är Jayce Hawryluk som spelade SHL-hockey i Skellefteå förra säsongen. Spelarna som sätts upp på waivers görs då tillgängliga för alla 31 andra NHL-lag under 24 timmar och kan bli upplockade av ett annat lag. 

Jacob Larsson är fostrad i Troja-Ljungby men flyttade till Frölunda som tonåring där han avancerade upp till att bli en ordinarie SHL-back. Han var även med och vann SM-guld med Frölunda 2016.

25-åringen draftades av Anaheim Ducks som 27:e spelare i förstarundan 2015 och han fick sedan en roll på Anaheims backlinje och fick spela 165 NHL-matcher för klubben. Förra säsongen tappade han dock sin NHL-plats och fick i stället mestadels spela i AHL. 

Nu ser han alltså återigen ut att få inleda säsongen i farmarligan. 

*** 

En annan SM-guldvinnare som inte tar en NHL-plats från start den här säsongen är Erik Källgren. Under natten meddelade Toronto Maple Leafs att flera spelare flyttas ner till farmarlaget och en av dem är Erik Källgren.

Källgren fick vakta kassen i 14 NHL-matcher förra säsongen men under sommaren har Toronto värvat in två nya målvakter i form av Matt Murray och Ilja Samsonov vilket gör att den förre Växjömålvakten får inleda i AHL. 


TV: Cody Glass känslostorm - efter NHL-beskedet

Den här artikeln handlar om: