Danny DeKeyser.
Foto: Raj Mehta-USA TODAY Sports
NHL

Danny DeKeyser ska provspela hos Vancouver Canucks

ANNONS

Danny DeKeyser har spelat hela sin NHL-karriär i Detroit Red Wings. 
Men efter tio år i Detroit är han nu på väg att byta NHL-klubb – backen är nämligen klar för ett provspel hos Vancouver Canucks. 

Danny DeKeyser har tidigare varit en viktig back för Detroit Red Wings och den senaste säsongen var han också assisterande kapten för klubben. 

Men efter att hans sexårskontrakt med Detroit (som var värt fem miljoner dollar per säsong) gick ut i somras så fick DeKeyser inte förlängt och han har därefter varit free agent men nu kan en lösning vara på gång för den 32-årige backen. 

Amerikanen skriver nämligen ett tryout-kontrakt med Vancouver Canucks och han kommer vara med på lagets träningsläger för att försöka spela till sig ett kontrakt hos NHL-laget. 

Danny DeKeyser draftades aldrig men skrev på för Detroit Red Wings 2013 efter några framgångsrika år på college. Han kom sedan att spela 547 NHL-matcher för Detroit där han blev en viktig defensiv pjäs för klubben. De senaste säsongerna har han dock dragits med svåra skadeproblem vilket gör att han får nöja sig med ett provspelskontrakt inför den kommande säsongen. Tidigare under sin karriär har DeKeyser även spelat två VM för USA. 


TV: Victor Hedman om ilskan efter Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM