Kirby Dach.
Foto: Raj Mehta-USA TODAY Sports
NHL

Kirby Dach skriver fyraårskontrakt med Montréal Canadiens

ANNONS

I somras trejdades tidigare drafttrean Kirby Dach från Chicago Blackhawks till Montréal Canadiens. 
Nu tecknar 21-åringen ett fyraårskontrakt med “Habs” värt 145 miljoner kronor. 

Under sommarens NHL-draft i Montréal fick hemmapubliken uppleva dramatik då Montréal Canadiens genomförde två trejder på draftgolvet. 

Först trejdade “Habs” bort den ryske backtalangen Aleksandr Romanov samt det 98:e valet i draften till New York Islanders i utbyte mot det 13:e valet i draften. Något som fick fansen på plats att häpna då Romanov var en populär back för sin hårda och oömma spelstil.

Men Montréal var inte färdiga där utan skeppade sedan det 13:e valet tillsammans med det 66:e valet i draften till Chicago Blackhawks i utbyte mot centertalangen Kirby Dach, något som fick fansen i arenan att jubla. 

Skriver kontrakt till 2026

Kirby Dach har dock varit restricted free agent sedan trejden men nu meddelar Canadiens att de har kommit överens om ett nytt kontrakt med 21-åringen. 

Montréal har nämligen sajnat ett fyraårskontrakt med Dach med en årslön på 3 362 500 dollar för ett totalt värde på 13,45 miljoner dollar vilket motsvarar ungefär 145 miljoner kronor. 

Kirby Dach valdes som trea av Chicago Blackhawks i draften 2019 men har sedan haft några kämpiga år där han inte fick den utveckling som förväntades av honom. Han gjorde 23 poäng på 64 matcher under rookiesäsongen men missade sedan stora delar av säsongen 2021 på grund av skada men det blev tio poäng på 18 matcher efter att han gjorde comeback. Den senaste säsongen gjorde han 26 poäng på 70 matcher men det finns fortfarande mycket talang i 21-åringen som nu alltså är redo för spel i Montréal de kommande åren.


TV: Markströms misslyckade drag – för att få Gaudreau att stanna

Den här artikeln handlar om: