Foto: Bildbyrån (Montage)
JVM 2022

Slovakiens stortalanger tackar nej till JVM

ANNONS

Med endast två veckor kvar har redan flera stjärnor tackat nej till sommarens JVM-turnering. Nu kommer även uppgifter om att Slovakiens nyligen NHL-draftade trio inte kommer till spel i Edmonton. 

För Sveriges del har Lucas Raymond, Alexander Holtz och William Eklund alla tackat nej till att delta i den uppskjutna JVM-turneringen. I och med att turneringen flyttades till sommaren var förhoppningen av flera stjärnor skulle kunna kliva ut på isen i mästerskapet. Så ser det inte ut att bli. 

Enligt uppgifter från slovakiska journalister på DennikSport ska nu även Slovakien få klara sig utan tre av sina mest talangfulla juniorer. Den nyligen draftade trion Juraj Slafkovský, Simon Nemec och Filip Mesar nobbar samtliga spel med de Slovakiska juniorerna.

Siktar på spel i NHL

Slafkovsky som tingades först av alla i draften har enligt DennikSports Tomas Prokop istället ställt in siktet på spel i NHL i oktober. För att få ihop sex till åtta veckor sommarträning innan oktober väljer han därför att avstå JVM. 

Troligtvis är det liknande tankegånger som Nemec och Mesar har. 

För de flesta har Slafkovsky redan presenterat sig på den internationella scenen. Redan under årets VM och OS slog han igenom i det Slovakiska herrlandslaget. Under OS visade han vägen med hela sju poäng på sju matcher. I VM med nio poäng på åtta matcher. Det hade onekligen blivit liknande eller bättre siffror om den 18-årige stjärnan ställt upp även i JVM. 

Utöver de tre stjärnorna ser det även ut som att tre ytterligare spelare inte kommer till spel för Slovakien. Martin Chromiak, Samuel Knazko och Marko Stacha missar även turneringen, men av andra skäl. 


TV: Juraj Slafkovský etta i NHL-draften 2022

Den här artikeln handlar om: