Långläsning

Oscar Sundh i stor intervju - "Matilda sa: 'Då kommer jag vara död innan jul'"

Han själv drogs med sviterna från en hjärnskakning som avslutade hans hockeykarriär. Då kom beskedet att frun Matilda drabbats av en aggressiv cancer, samtidigt som de hade en ettåring att ta hand om hemma. Det här är Oscar Sundhs historia.

JÖNKÖPING (Hockeysverige.se)

Den 21 november 2020 tog Oscar Sundhs hockeykarriär slut - alldeles för tidigt. En huvudtackling gjorde att det var slutspelat för 35-åringen från Knivsta. Mitt i allt fick dessutom hans sambo, Matilda, beskedet att hon hade en aggressiv cancer. Samtidigt var deras son, Nikolai, fortfarande bara ett år och behövde all kärlek och uppmärksamhet han kunde få. 

- Knivsta? Min pappa höll på mycket med idrott då han var liten. Han spelade hockey, men även någon basketmatch på motsvarande allsvensk nivå. Jag tror det var han som fick mig att börja idrotta, berättar Oscar Sundh med ett leende då han tänker tillbaka på uppväxten.. 
- Nu har kommunen fått upp en hall i Knivsta, men under min uppväxt hade vi aldrig någon ishall där. Vi fick vara inne i Uppsala, Gränbyhallen

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten