SPONSRAT INNEHÅLL
ESSVE / Bildbyrån

Tidigare hockeyproffset recenserar: "Bara åka ner till bygghandeln och köpa"

Det har gått nästan ett år sedan Adam Masuhr tvingades avsluta sin ishockeykarriär på grund av en fotskada. Nu jobbar han som snickare och recenserar här några av ESSVE:s produkter inför sommarens trallbygge.
–  Den är toppenbra. Det är en rolig maskin att använda och det går fort och smidigt samtidigt som det blir en snygg infästning i trallbrädorna, säger han om Edgefast från ESSVE.

Den Gävlefostrade backen Adam Masuhr spelade 363 SHL-matcher, 166 matcher i HockeyAllsvenskan, 116 KHL-matcher samt 377 matcher i den finska ligan under sin karriär. Han har vunnit ett SM-guld med MoDo 2007, blivit finsk mästare två gånger men även varit med och spelat upp Mora i Elitserien/SHL. Mora kom att bli ”Masuhrs klubb” under karriären då han spelade åtta säsonger och 330 matcher i MIK-tröjan samt var lagkapten under ett par säsonger. 

Efter att ha dragits med en jobbig fotskada under tre års tid så tvingades backen lägga skridskorna på hyllan. 
– Jag fick en skridsko över foten i en försäsongsmatch för flera år sedan där nästan hela foten skars upp. Jag har opererat foten flera gånger men det blev aldrig riktigt bra. Smärtan tog över och då fick det ge med sig helt enkelt, berättar Masuhr och menar att han fortfarande känner av fotskadan: 
– Foten är ju som den är, jag känner fortfarande av lite men det funkar ändå helt okej. Om jag väljer rätt skor och inte utsätter foten för alltför mycket tryck så känner jag inte av det så mycket. 

Ett tråkigt slut för Adam Masuhr som egentligen hade planerat för att spela hockey i två år till innan han tvingades avsluta karriären i augusti 2021. 
– Det är klart att man saknar hockeyn, det är ju något som jag har ägnat mig åt hela livet. Det har varit roligt och man har varit lyckligt lottad att få att hålla med någonting som man nästan kan kalla för en hobby och att ha det som yrke.

Efter ishockeyn har dock en ny karriär börjat för Adam Masuhr. Han har nämligen börjat som snickare och har ett eget bolag, 38 Bygg AB, samtidigt som han går som vuxenlärling på en firma i Orsa. 
– Jag går kurser, försöker lära mig så mycket jag kan och skaffa mig erfarenhet för att jobba som snickare på heltid. Jag har en hel del kvar att lära mig innan man är igång på riktigt.

“En ny favoritprodukt”

I sitt yrke som snickare använder Adam Masuhr ett antal produkter från ESSVE, som är ett av Europas ledande infästningsföretag. 

Nu när sommaren har kommit så har säsongen börjat för att bygga trall och en av nyheterna hos ESSVE är produkter som gör det möjligt att bygga trall med dolt montage. De senaste åren har det nämligen blivit mer och mer populärt att bygga trall utan synliga trallskruvar vilket gör att man kan gå barfota på trallen utan rädsla för att få träflisor i fötterna. Det blir också ett lyxigt slutresultat utan synliga skruvhuvuden som sticker upp ur träet. 

Ett lyxigt slutresultat utan synliga skruvhuvuden.

En ny favoritprodukt för Masuhr från ESSVE är då EDGEFAST, en unik typ av spikpistol som låter en fästa två infästningar i sidorna av trallbrädan i en och samma rörelse.
– Den är toppenbra. Det är en rolig maskin att använda och det går fort och smidigt samtidigt som det blir en snygg infästning i trallbrädorna, säger Adam Masuhr och fortsätter:
– Det är absolut ett bra alternativ till att slippa skruva. Jag har alltid föredragit att använda skruv men den här har fått mig att tänka om lite, att det kan gå lika bra att använda spik också. Det är ett skonsamt sätt att använda spikpistolen också för det går fortare än att hålla på med skruvarna.

Edgefast från ESSVE.

“Väldigt lätt och gynnsam på så sätt”

En annan produkt som Adam Masuhr har fastnat för är monteringsverktyget HDS (Hidden Decking System) som gör att man kan bygga trädäck helt utan synliga skruvhuvuden.
– Det är den infästningsmetod jag använt mig mest av. Den har jag börjat gilla riktigt mycket för den är både smidig och bra. Den gömmer infästningen på ett liknande sätt som pistolen gör bara att det är skruv i stället, säger Masuhr som menar att en HDS även kan användas av hemmafixare.

HDS: “Bara att åka till bygghandeln och köpa!"

– HDS:n kan vem som helst använda också, vilket är jättebra. Den är väldigt lätt och gynnsam på så sätt. Det är bara åka ner till bygghandeln och köpa så kan man sätta dit skruvarna själv, det är väldigt smidigt.

För Adam Masuhr har det varit väldigt viktigt att kliva in som snickare direkt efter hockeykarriären. Många elitspelare upplever ofta en tomhet efter att karriären plötsligt tar slut och där har snickaryrket kommit in och fyllt det tomrummet för Masuhr. 
– Det har varit sjukt viktigt. Jag har levt i hockeyvärlden hela mitt liv och då har man hela tiden haft mål som man blickat mot och något att gå upp till på morgnarna. Att gå från att ha det så hela livet till att helt plötsligt inte ha någonting, det skrämmer en lite grann. Så det har varit jäkligt bra att komma in i snickarbranschen direkt efteråt.

Att vara snickare är också ett väldigt bra sätt för 39-åringen att hålla igång kroppen. 
– Man är igång och går och rör på sig hela dagarna. Det känns nästan som att jag bränner mer kalorier här som snickare än vad jag gjorde som hockeyspelare, säger Masuhr med ett skratt.  

Att gå till hantverkarbranschen efter att hockeykarriären är slut är en resa som flera spelare gör. Adam Masuhr själv vittnar om att han möter flera tidigare lagkamrater och motståndare genom sitt nya yrke. 
– Det är många medarbetare här som också är gamla hockeyspelare. Bara på jobbet jag är på i dag så är VVS:aren en tidigare hockeyspelare. Man stöter på varandra hela tiden genom det här yrket och det gör att man håller kontakten också. Det blir lite samma surr som i omklädningsrummet vilket är skönt att fortfarande ha med sig, avslutar Masuhr. 
 

Är du också i trallbyggartagen? In på trallsnack.se för tips, inspiration och bugguider.

Hockey PÅ TV
lördag 25 juni
02:00 Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning NHL
måndag 27 juni
02:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten