Filip Pyrochta.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Filip Pyrochta förlänger med Luleå

ANNONS

Filip Pyrochta hämtades in till Luleå i samband med deadlinen för övergångar. Nu skriver SM-finalisten ett nytt kontrakt med den tjeckiske backen.
– Vi är nöjda med hur Filip kom in i laget på ett bra sätt, både på isen och utanför, säger general managern Stefan Nilsson.

Filip Pyrochtas nya kontrakt med Luleå sträcker sig över den kommande säsongen.

– Vi är nöjda med hur Filip kom in i laget på ett bra sätt, både på isen och utanför. Och känner att han kommer kunna växa ytterligare i sin roll till kommande säsong. Speciellt som han nu får chansen att starta säsongen med oss och vara med oss hela vägen, säger general managern Stefan “Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida.

Har tappat fyra backar

Den tjeckiske backen hämtades in till Luleå från finska SaiPa i samband med deadline för övergångar i februari och spelade totalt 30 matcher för Luleå under våren, varav 17 av dessa i slutspelet.

– Hockeymässigt kändes Luleå Hockey klockrent för mig, så mitt första alternativ efter säsongen var att förlänga och fortsätta min karriär i Norrbotten. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och att det finns många spelare i gruppen som jag kan lära mig mycket av, säger Pyrochta.

Med den 25-årige backen under kontrakt har Luleå nu sex backar på avtal till nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att Daniel Sondell, Fredrik Styrman, Kim Johansson och Sami Lepistö lämnar klubben.


TV: Zibanejad glödhet i Rangers seger mot Lightning

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM