Thomas Chabot anklagar Hannes Björninen för filmning.
Foto: Bildbyrån & IIHF
VM 2022

"Jag tror alla håller med om att det var en filmning"

ANNONS

Kanada hämtade upp ett sent tvåmålsunderläge för att tvinga fram en förlängning i VM-finalen mot Finland. Då föll kanadensarna efter att lagkaptenen Thomas Chabot dragit på sig en hakningsutvisning.
– Jag tror alla håller med om att det var en filming, säger Chabot till CBC.

Det var drygt fem och en halv minut in i förlängningspelet i gårdagens VM-final som Thomas Chabot utvisades för en hakning, varpå Sakari Manninen kunde utnyttja det numerära överläget och skjuta VM-guldet till hemmanationen Finland med sitt 4–3-målet.

Efter matchen beskyllde den kanadensiska lagkaptenen den finske forwarden Hannes Björninen för att ha filmat i samband med utvisningssituationen.

– Det är ganska uppenbart att killen slänger sig. Samtidigt var min klubba där och jag satte mig själv i den situationen. Jag tror alla håller med om att det var en filmning, säger Chabot till CBC.

“Känns som att man inte förstår regelboken längre”

Matchen dömdes av de svenska huvuddomarna Mikael Nord och Linus Öhlund som fick finna sig i att stå i strålkastarljuset under och efter matchen.

– Det suger. Jag menar, man kämpar så hårt och så ska det avgöras på det dä sättet. Vi vet att det är annorlunda regler här, men det är frustrerande. Det känns som man inte förstår regelboken längre, sade Kanadas forward Pierre-Luc Dubois i TSN:s sändning.

Trots det bittra slutet på VM-finalen var tränaren Claude Julien stolt över sitt lag.

– Vi visade stark karaktär både mot Sverige och Finland, där vi i två viktiga matcher låg under med två mål och lyckades hämta upp underläget under matchens sista två minuter. Det visar vilket typ av lag vi hade. Jag är stolt över killarna som kom hit och representerade Kanada och jag är så stolt över hur hårt de kämpat genom hela turneringen, säger Julien.


TV: Vilda glädjescener – när Finland tar hem VM-guldet

Den här artikeln handlar om: