Patrice Bergerons ovissa framtid skapar bekymmer för Boston Bruins.
Foto: James Guillory-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Boston Bruins säsong 2021-22

Från Stanley Cup-utmanare till ett lag som inte riktigt haft kraften att ta sig ända fram längre. Boston Bruins är ett par pusselbitar från att slåss med de stora drakarna. Härföraren Patrice Bergerons osäkra framtid gör inte utsikterna bättre för klubben. 

Boston Bruins klarade av att skaka om ett starkt Carolina Hurricanes. Men till skillnad från i fjol hade laget inte riktigt kraften för att ta sig förbi den första rundan av slutspelet. Kanske är det ett naturligt steg bakåt med tanke på att lagets nyckelspelare blivit lite äldre och att några viktiga kuggar försvunnit under resans gång sedan Stanley Cup-finalförlusten mot St. Louis Blues 2019. 

Tuukka Rask, Zdeno Chára och David Krejci föll lite på åldersstrecket medan det i slutändan inte ansågs ekonomiskt försvarbart att lägga stora pengar på Torey Krug innan han försvann som free agent. Alla fyra har ändå på olika sätt lämnat tomrum bakom sig i laguppställningen som Bruins inte helt kunnat fylla. Därav några steg bakåt.

Den stora frågan inför framtiden är lagkaptenen Patrice Bergerons status. Han är fortfarande en spelare av hög klass, men det faktum att han inte kan ge ett rakt svar om sin framtid skvallrar om att det inte är uteslutet att han hänger upp rören. Om han väljer att lägga av står Bruins inför en enorm utmaning.

Utifrån åtta olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag efter säsongen. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: