Kevin Fiala.
Foto: Brace Hemmelgarn/USA TODAY Sports
NHL

Kevin Fialas framtid i Minnesota osäker: "Vet inte om det är möjligt"

ANNONS

Kevin Fialas tid i Minnesota Wild kan vara över.
Till sommaren går kontraktet med klubben ut – och till nästa säsong ser NHL-klubben ut att få svårt att rymma honom under lönetaket.
– Jag vet inte om det är möjligt, säger klubbens general manager Bill Guerin till Star Tribune.

Kevin Fiala skrev inför den här säsongen ett nytt ettårskontrakt värt 5,1 miljoner dollar med Minnesota Wild, ett kontrakt som nu löper ut och som lär bli dyrare efter att schweizaren haft karriärens poängmässigt bästa säsong med 33 mål och 85 poäng på 82 matcher.

Efter att kontraktet löper ut blir Fiala en restricted free agent.

– Det är ovisst. Vi skulle älska att få tillbaka Kevin, men jag vet inte om det är möjligt, säger Bill Guerin till Star Tribune.

Till nästa säsong väntas lönetaket stiga till 82,5 miljoner dollar, men det hjälper general managern Bill Guerin och hans Minnesota Wild föga. 

“Vi är väl medvetna om vad vi har gjort”

Sedan tidigare brottas klubben med utköp i form av Zach Parise och Ryan Suter, samtidigt som man i närtid skrivit stora kontrakt med spelare som Joel Eriksson Ek och Kirill Kaprizov. Utöver det så vill klubben gärna behålla regerande Vezina Trophy-vinnaren Marc-André Fleury, vars kontrakt löper ut till sommaren.

– Vi är väl medvetna om vad vi har gjort. Vi visste exakt vilken position vi skulle sätta oss själva i och jag skulle göra om det igen. Vi får bara hantera detta nu, säger Guerin.

Jagas av Devils

Fiala, som har ett förflutet i HV71 och Malmö, har spelat i Minnesota sedan han trejdades till klubben från Nashville i samband med trade deadline för tre år sedan.

– Vi ska se vad vi kan göra. Om det inte finns något vi kan göra får vi bara gå vidare, säger Guerin.

För ett par veckor sedan rapporterade Sportsnets Jeff Marek att New Jersey Devils aviserat sitt intresse för Fiala till nästa säsong. 

– Jag hör att New Jersey verkligen gillar Kevin Fiala och varför inte? Han hade en grym säsong med 85 poäng. Minnesota Wild kommer även ligga tätt mot lönetaket nästa säsong, sade Marek då. 


TV: Backkollegans enorma hyllning till Rasmus Dahlin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL