Arvid Söderblom storspelade i natt.
Foto: Rockford IceHogs/YouTube
AHL

Avancerar i AHL-slutspelet – efter Söderbloms storspel

ANNONS

Arvid Söderblom har rivstartat Calder Cup-slutspelet med Rockford.
Efter att ha räddat 33 av 34 skott i premiärmatchen höll 22-åringen i natt nollan när Rockford besegrade Texas med 1–0 och avancerade i Calder Cup-slutspelet.

Arvid Söderblom har upplevt en framgångsrik debutsäsong i Nordamerika. Den svenske burväktaren vann flest matcher (21) och hade bäst räddningsprocent (91,9 procent) av samtliga svenska målvakter i farmarligan och fick även chansen i tre NHL-matcher med Chicago Blackhawks.

Nu spelar den 22-årige göteborgaren Calder Cup-slutspelet med Rockford IceHogs – och han visar inga tecken på att sakta ned.

“Fungerade rätt bra”

När Rockford i natt besegrade Texas Stars höll Söderblom tätt, då han räddade samtliga 36 skott han ställdes inför i 1–0-segern. Nollan var Söderbloms tredje för säsongen och hans första i slutspelet, där han nu står noterad för en räddningsprocent på 98,6 procent efter två spelade matcher.

– Jag försökte bara vara närvarande och njuta av ögonblicket. Jag tar matcherna minut för minut, skott för skott och fokuserar på det jag kan kontrollera. Det fungerade rätt bra i dag, säger Söderblom.

Rockford vann matchserien med 2–0 i matcher och avancerar nu till nästa runda av Calder Cup-slutspelet, där de kommer att ställas mot Chicago Wolves i Central Division-semifinalen.

***

Andreas Wingerli noterades för en assist när hans Colorado Eagles lyckades säkra sin plats i Pacific Division-semifinalen mot Ontario Reign. Detta efter att Colorado slagit Henderson Silver Knights med 5–2 och därmed vunnit matchserien med 2–0 i matcher.

***

Säsongen är över för Filip Gustavsson och Viktor Lodin. I natt förlorade deras Belleville Senators mot Rochester Americans med 3–4 efter övertidsspel, vilket innebär att Rochester vann matchserien med 2–0 i matcher. 

Gustavsson räddade 26 av 30 skott i matchen, medan Lodin missade matchen på grund av sjukdom.

***

Alexander Nylander stod för ett av Wilkes-Barre/Scranton Penguins mål i matchen när laget besegrade Hershey Bears med 3–0 under natten till lördag, svensk tid. Penguins leder därmed matchserien med 1–0 i matcher och kan avgöra serien i helgen.


SVEP: Alla mål från nattens Stanley Cup-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL