OLD SCHOOL HOCKEY
Stefan Canderyd.
Foto: Arkivbild
Old School Hockey

Brynäshjälten från Karlskoga – Old School Hockey Stefan Canderyd

Han växte upp i Värmland, men var aldrig nära spel i Färjestad. 
I stället gick Stefan Canderyd från Karlskoga och blev en av Brynäs största profiler i ett decennium. 
Tre SM-guld senare möter vi honom i dagens Old School Hockey.

Det går inte att säga annat än att Stefan Canderyd, Karlskogasonen ni vet, har en stor del i att Brynäs återtog SM-guldtronen från Leksand 1976. Som bekant var det just Canderyd som satte dit den avgörande pucken bakom Färjestads Lennart ”Nenne” Andersson i den andra finalen den säsongen.

Stefan Canderyd har dock betytt så mycket mer för Brynäs genom åren än just det klassiska målet 1976. Tio säsonger som spelare och tre som tränare talar sitt tydliga språk. Lägg där till tre SM-guld, ett silver och ett brons så förstår alla att vi pratar om en av Brynäs riktigt stora spelare.

För att lära känna Stefan Canderyd lite bättre reser vi tillbaka till slutet av 1950- och början av 1960-talet och Karlskoga. En stad där Lars-Eric Lundvall härjade som bäst i stadens hockeyrinkar.
– Jag stod ofta på Boforsrinken och tittade då IFK Bofors spelade. Det började redan som grabb då man gick dit med pappa. Till saken hör att IFK Bofors var ganska bra på den här tiden.

Spelade din pappa också ishockey?
– Nej, bara fotboll. Han spelade i Bråten, men även i Karlskoga. Min farbror däremot, Gillis Canderyd, han spelade fotboll i allsvenskan för både Degerfors och Örebro.


Arkivbild

Ditt första minne som knattehockeyspelare?
– Från pojklagsåren kommer jag nog bäst ihåg när vi åkte ner till Göteborg och spelade GP-pucken. Det var ju övernattning i någon skola och så vidare.
– Sedan får det nog bli TV-pucken 1968 då Värmland slog Västerbotten i finalen med 3-0. Det var faktiskt första gången jag träffade på (Lars-Gunnar) ”Krobbe” Lundberg och Martin Karlsson, som senare skulle bli mina kedjekamrater i Brynäs.

”Var jämnt mellan Färjestad och Karlskoga”

Värmland vann även TV-pucken 1967, då med spelare som Lennart ”Nenne” Andersson, Willy Lindström och Dan Labraaten i laget. Guldlaget 1968 innehöll bland andra Dan Landegren, Lars-Göran Nilsson (Arvika), Malte Steen, Kent Bodin med flera.

Vilket av lagen var starkast som du ser det?
– Det var två bra lag och vilket som var bäst kan jag inte svara på. Jag var med länge i laget 1967, men blev utgallrad i sista stund.
– Det var inte bara dom du nämner som var framstående bland killarna födda 1952. Kent Bengtsson var en annan väldigt bra spelare, liksom en kille vid namn Jan Gimmå, båda faktiskt från Karlskoga/Bofors. Vi hade en bra stämning i laget, men det tror jag alla TV-pucklagen hade. Skillnaden var antagligen den att vi helt enkelt hade lite mer talang och, lite klyschigt, stolpe in och inte tvärtom.

Vid den här tiden var Färjestad på väg uppåt och Karlskoga/Bofors på väg nedåt i landets tabeller. Hur var rivaliteten mellan klubbarna?
– Det var ungefär 50/50 kan man säga. Just när jag växte upp var det ganska jämnt mellan klubbarna. Sedan gick Färjestad ifrån. Mycket tack vare Kjell Glennert som var en driftig man. Han lyckades bland annat värva Uffe Sterner till laget. Även Conny Evensson fick han ju dit från Malmö.

Var du själv nära spel i Färjestad vid något tillfälle?
– Nej, faktiskt inte. Rent konkreta bud, eller klubbar som jag träffade eller pratade med, förutom Brynäs, var bara Södertälje, Frölunda och Djurgården.


Arkivbild

Säsongen 1970/71 ligger IF Karlskoga/Bofors i det som då kallades Division 2 och idag motsvarar Hockeyallsvenskan. K/B går obesegrade genom serien och en ung Stefan Canderyd, som debuterar i A-laget, skrapar ihop imponerande 21 poäng på 18 matcher.
– Vilken som var första matchen i A-laget minns jag faktiskt inte. Däremot var jag första målskytt både i seriespel och i träningsmatcher i den då nybyggda Nobelhallen.  Det är extra kul och något som ingen kan ta ifrån mig, säger Stefan Canderyd med ett skratt.
– Vi hade ett bra gäng med Kenneth Holmstedt, Curt och Per Edenvik, Lennart ”Lillen” Gustafsson och Kjell Nilsson. Kjell var för övrig ordförande i Svenska Ishockeyförbundet under en tid. Sedan var ju Kent Bengtsson med. Vi kände varandra bra från juniorlaget och han blev en perfekt draghjälp för mig. Kedjan med mig, Kent och Stig-Olov ”Bullen” Persson blev en succé.
– Annars var den här mixen där bland andra Curt Edenvik, som spelade i allsvenskan både i hockey och fotboll, och Lennart ”Lillen” Gustavsson tillsammans med oss unga spelare väldigt bra.

Flyttade till Brynäs och blev mästare

Kvalserien säsongen 1970/71 började inte som Karlskoga/Bofors hade förväntat sig. När fyra av sex omgångar är spelade ligger bara värmlänningarna på en tredjeplats, två poäng efter Nybro och tre poäng efter Surahammar.
– Det vände i fjärde omgången mot Nybro borta. Vi hade en skön kanadensare, Danny Malone, som coach. Han sa till mig på sin svensk-amerikanska innan matchen: ”Come on Stephane, nu kör vi” ha ha…
– Vi vann ganska stort mot Nybro och efter det avgjorde vi hemma mot Örebro.

Där Stefan Canderyd satte spiken i kistan med sitt 4-2-mål (K/B vann med 6-3).
– Jaså, gjorde jag det? Jag kom bara ihåg att vi vann och hur otroligt glada vi var efter matchen.

Efter två säsonger i allsvenskan med Karlskoga/Bofors tar Stefan Canderyd steget över till Brynäs.
– Sista året i Karlskoga kom jag med i Vikingarna (B-landslaget). Där hade jag Lennart ”Tigern” Johansson som förbundskapten. Han var dessutom tränare i Brynäs tillsammans med Tommy Sandlin. Därför kändes det helt enkelt rätt och ganska tryggt att flytta till just Brynäs. Dessutom spelade Jan-Erik Silfverberg där och han liksom några ytterligare kände jag ganska bra sedan tidigare.


Arkivbild

Var det tufft klimat att anpassa sig till då du klev in i Brynäs omklädningsrum första gången?
– Nej. Det var jättebra stämning redan från början. Självklart tittade man upp och funderade lite när man på ena sidan om sig hade William Löfqvist och på den andra Lars-Göran Nilsson.
– Brynäs har hela tiden stått för en bra idrottskultur och man höll ihop. Visst fanns det många som borde haft en högre status än andra med tanke på vad man presterat genom åren. Fast så var det aldrig utan alla höll verkligen ihop som ett lag. Det fanns en sådan härlig vinnarmentalitet. Brynäs skulle bara vinna till vilket pris som helst. Just därför tror jag våra träningar verkligen var stentuffa, ofta tuffare än själva seriematcherna.

Säsongen 1975/76 återtar Brynäs guldtronen efter att ha lånat ut den till Leksand under tre säsonger.
– Vi hade ett fruktansvärt bra lag. Sedan fick vi nästan en fenomenal fart på vår femma.

Hur såg den femman ut?
Stefan Persson och Jan-Erik Silfverberg var backar. Jag var center och på kanterna spelade ”Krobbe” Lundberg och Martin Karlsson.
– Just att vi nya spelare hade kommit in i Brynäs på ett så pass bra sätt i kombination med den här äldre generationen spelare blev en perfekt blandning.

”Tigern gjorde ett stort avtryck i Brynäs historia”

I final två i bäst av tre går matchen till förlängning efter att Färjestads Gunnar Johansson kvitterat med tre och en halv minut kvar.
– Det jag givetvis minns bäst från den finalen var att jag fick avgöra matchen 16.23 in i ”sudden”. Målet? Jag var ruskigt trött och lär ha svarat TV-reportern Fredrik Belfrage direkt efter slutsignalen att jag kom fri och lade upp pucken i krysset. Då sa Belfrage: ”Men Stefan, den gick ju in mellan benen på Andersson.” 

Stefan Canderyd sätter segermålet mot Färjestad. Foto: Arkivbild

Året därpå kör ni fullkomligt över Färjestad i finalspelet och vinner med 6-2 och 9-3. Var ni ännu bättre som lag den säsongen?
– Det var då som ”Krobbe” var i högform. ”Krobbe” var otrolig när han hade en bra dag. Inte nog med att han var en artist, en ”Nacka” Skoglund på rinken, han hade antagligen även seriens hårdaste handledsskott.
– Om vi var bättre det året vet jag inte, men liksom säsongen 1975/76 var vi ruskigt bra.

Stefan Canderyd får även vara med på guldresan 1980 då Lennart ”Tigern” Johansson, helt otippat, tar Brynäs till ytterligare ett SM-guld.
– ”Tigern” hade en väldigt stor del i guldet 1980. Hans personlighet där han verkligen levde för hockeyn och samtidigt mitt i det allvarliga kunde komma med ett kul skämt gjorde att man som spelare upplevde honom som en underbar person och tränare.
– Jag tycker att ”Tigern” gjort ett otroligt stort avtryck i Brynäs historia och taktiskt var han före sin tid.

Finalspelet vinner Brynäs med 3-2 i matcher över Frölunda.
– Det blev extra het final efter att Anders Broström crosscheckat Janne Kock.

Anders Broström hävdar att Kock filmade en del i det ögonblicket.
– Jaså? Det kan inte jag svara på, men det blev ett jäkla liv och publiken buade när han och Frölunda kom hit upp till Gavlerinken i matchen efter den smällen. ”Kocken” var liten och spänstig samtidigt som Anders var stor, vilket gjorde att det antagligen såg värre ut än vad det var.
– Anders spelade fysiskt, det var ju hans sätt och spela. Trots att man ofta minns Anders för sitt fysiska spel så går det inte att säga annat än att han var en skicklig back.


Arkivbild

Varför valde du att sluta efter säsongen 1982/83?
– På den här tiden hade man jobb vid sidan av hockeyn. Jobb hela dagen och sedan träning tjugo i sex på kvällen. Man spelade inte så ofta längre än till 30 år, speciellt inte om man hade familj som jag. Mina döttrar är födda 1978 och 1981 och krävde sin tid.
– Jag varvade ner som spelande tränare i Hofors, ett år i Sandviken och ett år i Skutskär. Sista året satt jag dessutom med i Brynäs sportkommitté. Då plockade vi hit Staffan Tholsson som tränare. När han behövde en hjälptränare gick frågan till mig. Eftersom jag varit med och tagit hit Staffan var det ganska svårt att säga nej till det jobbet.
– Det blev tre och ett halvt år tillsammans med Staffan och vi båda fungerade bra ihop. Jag tycker att han gjorde ett väldigt bra jobb under sin tid i Brynäs.

Fick aldrig chansen att spela VM

Det blev aldrig något VM-spel för Stefan Canderyd även om det var nära 1977. Själva landslagsdebuten skedde i Prag december 1976. Hela Brynäsfemman med Persson, Silfverberg, Karlsson, Lundberg och Canderyd var uttagna av förbundskaptenen Hans ”Virus” Lindberg. Sverige vann med 3-1 och ”Krobbe” Lundberg svarade för ett av målen. Lasse Lindgren och Per-Olov Brasar svarade för Sveriges två andra mål.

Dagen efter debuten förlorade Tre Kronor mot tjeckerna med hela 7-3. Glädjeämnet var just Canderyds kedja där Martin Karlsson svarade för två av målen. Det tredje gjordes av Lars-Erik Eriksson (I dag Ridderström).
– Man kan säga att just vår femma hade ett väldigt brett sortiment. ”Silfver” var den defensiva som täckte upp. Persson den offensiva. Jag som center var defensiv och satte upp anfallen. Martin var ruskigt målfarlig och sedan hade vi ”Krobbe” där precis allt kunde hända.
– Framförallt hade vi fem väldigt kul tillsammans. På träningarna med Brynäs spelade vi ofta femmorna mot varandra. Då blev det att man gaddade ihop sig lite extra för att vinna smålagsspelet.

Många tog för givet när VM i Wien närmade sig 1977 att hela femman skulle komma till spel. Nu blev det aldrig så. Stefan Canderyd blev kvar hemma i Sverige.
– Jag visste att det fanns en chans att jag inte skulle komma med. Nu blev jag bortgallrad som sista spelare och visst kändes det trist eftersom det hade varit kul att fått vara med i ett VM. Samtidigt känner jag i dag att jag har haft nytta av just den här motgången. Jag lärde mig väldigt mycket av det. Just det här att bita ihop och komma tillbaka.
– Du måste försöka hitta det positiva när något sådant sker och i stället dra lärdom. Nu kom Roland Eriksson in från Minnesota North Stars i stället och han gjorde en fantastiskt bra turnering.


TV: Så har Färjestad vänt på säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten