Connor Murphy fick rullas ut på bår efter Parker Kellys tackling.
Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports & NHL/Skärmdump
NHL

Connor Murphy ut på bår efter Parker Kellys tackling

ANNONS

Otäcka scener utspelade sig mellan Ottawa Senators och Chicago Blackhawks i natt.
Chicagobacken Connor Murphy fick rullas ut på bår efter en tackling av Parker Kelly. 
– Vi måste visa mer respekt mot varandra ute på isen, säger Chicagos kapten Jonathan Toews. 

Chicago Blackhawks vann borta mot Ottawa Senators med 6-3 – men efteråt handlade få av rubrikerna efter matchen om resultatet. 

I den första perioden utspelade sig nämligen otäcka scener då Chicagobacken Connor Murphy skadades efter en tackling av Parker Kelly

Murphy ska hämta upp pucken i sarghörnet och då kommer Kelly in med fart och tacklar backen i ryggen så att Murphy åker in med ansiktet i sargen. Murphy låg sedan länge orörlig på isen medan läkarteamen undersökte honom. 

Efter ett avbrott på sju minuter kunde sedan Murphy rullas ut på bår och på vägen av isen så gav han tummen upp. Efteråt kom också lugnande besked om backen – som inte behövde uppsöka sjukhusvård. 

– Jag gick in och tittade till honom i periodpausen. Han kommer att resa tillbaks med oss så det är goda nyheter, säger coachen Derek King efter matchen. 

”MÅSTE VARA SMARTARE DÄR”

Parker Kelly tilldelades ett matchstraff för tacklingen. 

Chicagos lagkapten Jonathan Toews menar efteråt att det var oroligt i laget efter smällen då de hade sina tankar hos Connor Murphy och hans välmående. 

– Det är svårt att inte bli omskakad när man ser sådant. Man tänker mer på att ens lagkamrat ska vara okej än på matchen. Det såg ut som en ganska seriös situation när Murphy åkte ut på bår så vi är glada att han är okej, säger Toews till nhl.com och är sedan kritisk mot Parker Kellys tackling: 
– Jag kan inte kommentera tacklingen så, men när någon går ner i isen på det sättet så är ligger det helt klart ansvar hos han som slänger in vår kille i sargen. Jag vet inte men jag tycker att vi måste visa mer respekt mot varandra ute på isen och förstå att man inte ska försätta någon i en sådan situation. Man vill spela fysiskt och tacklas men man måste vara smartare för att inte utsätta någon för det där. 


TV: Toews tongivande när Chicago besegrade Ottawa

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM