Rögle är Europamästare!
Champions Hockey League

Rögle vinner CHL-finalen – är Europamästare

Rögle är CHL-mästare.
Stor hjälte i finalen mot Tappara blev Daniel Zaar som sköt båda målen i 2-1-segern.

Första gången i klubbens historia så är Rögle BK mästare.

Detta efter att ha vunnit CHL-finalen mot Tappara med 2-1 för att bli Europamästare.

– Det är fantastiskt. Det är en riktig krigarinsats i dag, vi gör ett jävla jobb och lyckas vinna, säger lagkaptenen Mattias Sjögren till SVT och fortsätter:
– Det betyder hur mycket som helst. Vi var givetvis ledsna förra säsongen när vi missade SM-guldet men vi studsade tillbaka och tar en titel här i dag och det betyder mycket för föreningen.

Det var en mäktig stämning i Catena Arena i Ängelholm inför matchen då det var fullsatt för finalen. Rögle fick då också en drömstart på matchen och tog ledningen innan tre minuter ens var spelade.

ZAAR TVÅMÅLSSKYTT

Återvändande stjärnan Daniel Zaar satte då 1-0 till hemmalaget efter passning från Anton Bengtsson

Tappara tog sig sedan in i matchen mer och mer och förde stundtals spelet i slutet av första perioden och början av den andra. Målvakten Christoffer Rifalk stod dock pall för allt som finländarna skickade mot honom och i mitten av mittperioden fick Rögle chansen i powerplay och då kom också 2-0.

Adam Tambellini, som vad tveksam till spel på grund av skada, skickade över pucken till Daniel Zaar som pangade in ett direktskott för att utöka Rögles ledning.

DRAMATISK AVSLUTNING

Det skulle dock bli en dramatisk avslutning på matchen då Tappara reducerade till 2-1 tidigt i den tredje perioden. Lagets näst bäste målskytt den här säsongen, Waltteri Merelä, klev nämligen fram och skickade in pucken bakom Rifalk för att skapa rejäl spänning i finalen.

Tappara fick sedan chansen i powerplay men Rögle höll tätt i boxplay för att bibehålla sin ledning. Dennis Everberg kom sedan i ett friläge direkt från utvisningsbåset men hans backhandlyftning tog i ribban och ställningen var fortsatt 2-1.

Tappara pressade sedan på under matchens fem sista minuter men lyckades inte få in någon mer puck bakom Christoffer Rifalk, som räddade 23 av 24 skott, utan Rögle kunde hålla undan för att vinna finalen och bli CHL-mästare.

– Det här är enormt stort. Vi siktar högt och det ger resultat vilket är jävligt kul. Det betyder oerhört mycket, det är titlar man kommer att komma ihåg efter karriären, säger Dennis Everberg till SVT efter segern.

Rögle – Tappara 2–1 (1-0,1-0,0-1)

Rögle: Daniel Zaar 2.
Tappara: Waltteri Merelä.

TV: Lagen som står bäst rustade inför SM-slutspelet