NATTENS NHL
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

17 mål mellan Toronto Maple Leafs och Detroit Red Wings

Publiken i Detroit fick se en målfest av sällan skådat slag under lördagsnatten. 
Toronto Maple Leafs vann nämligen med 10–7 och det är första gången sedan 1993 som det resultatet sker i NHL. 

10–7 är inte direkt något vanligt resultat i ishockey. 

Faktum är att sedan NHL grundades för över 100 år sedan så har det endast spelats åtta matcher där ett lag vunnit med 10–7. 

Under lördagsnatten blev det en nionde match.

Toronto Maple Leafs åkte nämligen ner till USA och vann över Detroit Red Wings med just de segersiffrorna och det är första gången sedan 1993 som en NHL-match slutar 10–7 till något lag, då var det också Detroit som förlorade men då borta mot Buffalo Sabres.

Enligt statistiksidan Moneypuck.com så var det dock bara 4,8 “expected goals” (förväntade mål utifrån målchanser). Alltså släppte målvakterna in tolv mål fler än vad som förväntades utifrån skotten de fick på sig. Det är den klart sämsta målvaktsinsatsen i en match sedan statistiken infördes i NHL 2007. Det tidigare rekordet kom i en match mellan Winnipeg Jets och Philadelphia Flyers 2011 där Winnipeg vann med 9–8 (den senaste matchen med 17 mål i NHL) vilket var 8,7 mål över “expected goals”.

”ETT HÄFTIGT ÖGONBLICK”

Toronto ledde med hela 7-2 efter två perioder men Detroit kämpade sig tillbaka till 7-6 i den tredje perioden innan Toronto stack ifrån och sköt tvåsiffrigt. 

– Jag tror inte ens att jag kan förklara den här matchen i ord. Jag har aldrig varit med om något liknande, sade Torontostjärnan Auston Matthews efteråt. 

Målfesten inleddes av William Nylander då han blev matchens förste målskytt. Det var hans 20:e mål den här säsongen. Bäst av svenskarna var dock Detroits succérookie Lucas Raymond då han sköt två mål och en assist. 

Den här match tillskrivs dock Mitch Marner som var isens gigant. Torontostjärnan sköt fyra mål och stod även för två assists för sex poäng i 10–7-vinsten. Marner utsågs därmed rättvist till matchens lirare efter att ha skjutit sitt första NHL-hattrick. 

– Jag ska inte ljuga, det var ganska coolt. Jag gjorde några hattricks som junior men jag har inte gjort något i NHL trots att jag haft chanser. Jag försökte vara lugn när den tredje gick in men det var ett häftigt ögonblick, säger Marner. 

Torontos rookie Michael Bunting stod för fem poäng (1+4) medan Auston Matthews var tredje bäst med fyra poäng (1+3). 

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 7–10 (1-3,1-4,3-5)

Detroit: Lucas Raymond 2 (15), Sam Gagner (6), Filip Hronek (5), Carter Rowney (3), Joe Veleno (5), Michael Rasmussen (7).
Toronto: Mitch Marner 4 (21), William Nylander (20), Michael Bunting (18), David Kämpf (8), Auston Matthews (37), Ondrej Kase (11).

***

Montreal Canadiens har fått det att lossna sedan Martin St. Louis klev in som ny huvudtränare. De hade bara vunnit åtta matcher innan St. Louis tog över men efter nattens 2-1-vinst över Ottawa Senators så är “Habs” plötsligt uppe i fem raka segrar i NHL. 

I nattens match var det Artturi Lehkonen som blev hjälte då han sköt båda målen för Montreal. Även Canadiens-målvakten Andrew Hammond stod för en fin insats tillbaka i Ottawa. 

Det var i Ottawa Senators som Hammond fick sitt stora genombrott samt fick smeknamnet “Hamburgler” och nu blev han alltså segrare med 26 räddningar i sin återkomst till den kanadensiska huvudstaden. 

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 1–2 (0-1,1-1,0-0)

Ottawa: Colin White (1). 
Montreal: Artturi Lehkonen 2 (9). 

***

Colorado Avalanche vann toppmötet mot Vegas Golden Knights med 3-2 efter att André Burakovsky blivit en av målskyttarna för “Avs”. 

Han prickade in sitt 16:e mål för säsongen när Colorado tog de två poängen. Det matchvinnande målet kom i tredje perioden då lagets stora stjärntrio kombinerade för att avgöra matchen. 

Mikko Rantanen och Cale Makar passade nämligen fram till Nathan MacKinnon som sköt det avgörande 3-2-målet. 

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 2–3 (2-1,0-0,0-2)

Vegas: Chandler Stephenson (14), Jonathan Marchessault (21). 
Colorado: André Burakovsky (16), J.T. Compher (10), Nathan MacKinnon (15).

***

Det fortsätter att gå bra för Los Angeles Kings för tillfället. 

Under lördagsnatten tog de sin femte raka seger efter att ha vunnit med 5-2 över New York Islanders. 

Flera svenskar hamnade i poängprotokollet under matchen. För LA Kings bidrog både Viktor Arvidsson och Tobias Björnfot med en assist medan Sebastian Aho stod för en passningspoäng för Islanders. 

Los Angeles Kings – New York Islanders 5–2 (2-0,2-1,1-1)

Los Angeles: Phillip Danault (15), Matt Roy (1), Quinton Byfield (2), Brendan Lemieux (8), Trevor Moore (9). 
New York: Anders Lee (14), Jean-Gabriel Pageau (8).

***

Brad Marchand har återvänt till spel efter sin sex matcher långa avstängning för att ha slagit Pittsburghmålvakten Tristan Jarry

Under lördagsnatten var Marchand då också instrumentell för Bostons seger över San Jose Sharks. 

Den kontroversielle stjärnan låg nämligen bakom alla tre målen då han stod för två mål samt en assist i 3-1-vinsten. 

San Jose Sharks – Boston Bruins 1–3 (0-1,1-0,0-2)

San Jose: Timo Meier (24). 
Boston: Brad Marchand 2 (23), Patrice Bergeron (14). 


SVEP: Se alla 62 mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten