Joe Cannata tappade in pucken i eget mål.

Oskarshamns ras – efter Joe Cannatas tabbe

Oskarshamn tog ledningen efter 15 sekunder mot Luleå.
Men sedan rasade de ihop och förlorade med 4-1 – bland annat efter en tavla av Joe Cannata som tappar in pucken i eget mål.
– En synnerligen märklig historia, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.

Det blev bara en SHL-matcher under tisdagskvällen och Oskarshamn fick då en drömstart då Lukas Pilö satte första målet borta mot Luleå redan efter 15 sekunders spel.

Men därefter hände något mycket märkligt.

Luleå kvitterar till 1-1 genom en styrning av Carl Mattsson där IKO-målvakten Joe Cannata räddar med plocken och domarna blåser därmed av spelet men samtidigt som avblåsningen sker så tappar Cannata pucken in i sitt egna mål.

– Han greppar den för hårt i plockhandsken och på något sätt slungar han in den bakom sig själv, säger C More-kommentatorn Lars Lindberg.

Domarna videogranskade målet eftersom de hade blåst av spelet innan pucken passerat mållinjen och efter videobedömning konstaterades att det var ett godkänt mål.

NY REGEL BAKOM GODKÄNDA MÅLET

Det förklarades sedan av domarna i tv-sändningen.

– Det är en helt ny regel för det här året. Min avblåsning kommer efter att pucken har styrts och går mot mål. I och med att det inte är någon mer påverkan utan att avblåsningen inte påverkar att pucken ska gå in i mål så är det mål enligt de nya direktiven och reglerna, säger domaren Mikael Holm i C More.

Efter 1-1-målet så gick det fort för Luleå som gjorde både 2-1 och 3-1 av bara farten där finländarna Julius Honka och Juhani Tyrväinen blev målskyttar.

På bara fem minuters spel hade Luleå alltså gått från 0-1 till ledning 3-1.

Den andra perioden blev sedan mållös innan hemmalaget kunde avgöra i tredje perioden då Linus Omark passade fram till Juhani Tyrväinen som satte sitt andra mål för matchen.

Luleå drygar därmed ut sin serieledning i SHL då de har fem poäng ner till Skellefteå på andraplatsen. Luleå har dock fyra matcher fler spelade än Skellefteå.

Luleå – Oskarshamn 4–1 (3-1,0-0,1-0)

Luleå: Juhani Tyrväinen 2, Carl Mattsson, Julius Honka.
Oskarshamn: Lukas Pilö.

TV: Smålandslagen synas: "Släpper till väldigt mycket skott"