Alexander Holtz överlistade Hugo Alnefelt.
AHL

Alexander Holtz målskytt i natt – överlistade JVM-kompisen

För andra matchen i rad lyckades Alexander Holtz skriva in sig i målprotokollet för Utica Comets. Detta sedan han i natt överlistat JVM-kompisen Hugo Alnefelt i Syracuse Crunch-målet.

Efter att ha inlett året med en NHL-match med New Jersey Devils skickades Alexander Holtz ned till AHL-laget Utica Comets för två veckor sedan.

Sedan dess har den svenske stortalangen levererat poäng för farmarklubben – och i natt förlängde Holtz sin poängsvit till fem raka matcher när han i mötet med Syracuse Crunch stod för ett av Comets mål i matchen.

En och en halv minut in i matchen dundrade Holtz in ett direktskott bakom den tidigare JVM- och U18-VM-kompisen Hugo Alnefelt. Målet var Holtz nionde för säsongen och totalt står forwarden noterad för 17 poäng på 16 matcher i farmarligan.

Även Fabian Zetterlund skrev in sig i målprotokollet för Utica, då han sköt sitt tolfte mål för säsongen i den andra perioden.

Alnefelt å sin sida fick lämna över målvaktssysslan till Max Lagacé i den tredje perioden, efter att den tidigare HV71-målvakten släppt in tre mål på 16 skott.

Utica vann matchen med 4–1.

***

För första gången på nio månader fick Johannes Kinnvall i natt spela hockey. Den tidigare SHL-stjärnan gjorde comeback när Stockton Heat besegrade Henderson Silver Knights med 3–1.

Kinnvall stod för en assist i matchen.

24-åringen ådrog sig en skada under Calgary Flames försäsongsläger, vilket hållit honom borta från spel under hela säsongen fram till nu. Kinnvall är inne på sitt sista år på kontraktet med Calgary.

***

Alexander Nylander fortsätter att visa framfötterna i Pittsburghs farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins. I natt stod 23-åringen för två mål och en assist när Penguins besegrade Toronto Marlies med 5–1.

Nylander har nu producerat åtta poäng på åtta matcher sedan han trejdades från Chicagos organisation. Även Filip Hållander noterades för ett mål i matchen för Penguins, vilket innebär att han efter 26 matcher producerat nio poäng (4+5)

Erik Källgren vaktade Torontos kasse. Han räddade 30 av 35 skott i matchen.