Ted Brithén sänkte Frölunda i första semifinalen.
Champions Hockey League

Ted Brithén med hattrick – Rögle vinner första semifinalen

Frölunda har gått till final i Champions Hockey Leauge fem gånger.
Nu ligger de dock illa ute då Rögle vann den första semifinalen med 5-3 efter att Ted Brithén skjutit ett hattrick.

Ett svenskt lag kommer att spela final i Champions Hockey League men det återstår att se om det blir Rögle BK eller Frölunda HC.

Under tisdagskvällen första semifinal lagen emellan var det dock CHL-debutanterna Rögle som tog ett stort steg mot finalen efter att ha vunnit med 5-3 i Catena Arena.

Det var dock Frölunda som tog ledningen då Johan Sundström gjorde mål i powerplay men i den andra perioden vände Rögle på steken efter mål av Ted Brithén och Samuel Johannesson och ledde med 2-1.

I den tredje perioden såg Rögle ut att lägga in dödsstöten då Brithén sköt sitt andra mål i matchen för 3-1 och Leon Bristedt utökade till 4-1 efter fem minuters spel.

Frölunda gav dock inte upp utan reducerade två gånger om via Nicklas Lasu och Ryan Lasch

BRITHÉN BRÖT LÅNG MÅLTORKA

Då klev dock Ted Brithén fram igen och sköt 5-3 för att fullborda sitt hattrick. Brithén har annars haft det tufft med målskyttet då hans senaste mål i SHL kom den 7 oktober. Nu, efter en nästan tre månader lång måltorka, klev han alltså fram med ett hattrick för att se till att Rögle tar ett kliv mot finalspel i Champions Hockey League.

Frölunda har gått till final i CHL fem gånger och har vunnit turneringen fyra gånger. Nu behöver de dock vinna den andra semifinalen med tre måls marginal för att ha chansen att vinna en tredje raka CHL-titel.

Returmatchen spelas i Frölundaborg på nästa vecka, på tisdagen 11 januari.

Rögle – Frölunda 5–3 (0-1,2-0,3-2)

Rögle: Ted Brithén 3, Samuel Johannesson, Leon Bristedt.
Frölunda: Johan Sundström, Nicklas Lasu, Ryan Lasch.

Djurgårdsprofilen: "Helt rätt att ta in Dick"