Lucas Ekeståhl Jonsson.
CHL

Rögle kopplar grepp om kvartsfinalen – vann på bortaplan

Lucas Ekeståhl-Jonsson stod för ett mål och två framspelningar när Rögle besegrade Sparta Prag på bortaplan. Nu har svensklaget drömläge inför returmötet nästa vecka.

Rögle gästade under kvällen Sparta Prague i den första av två kvartsfinalmatcher i Champions Hockey League. Då blev det en seger för svensklaget som vann matchen med 5-2 och därmed har gett sig själva ett drömläge inför returmötet.

Segern kom däremot inte utan en kamp och först ut att hitta nätet var Sparta Prag genom Erik Thorell. Med bara fem sekunder kvar av perioden kvitterade Leon Bristedt.

Rögle kom sedan ut starkast i andra perioden och genom Tony Sund samt Adam Tambellini tog laget en tvåmålsledning. Prag reducerade genom Radek Jerabek, men Rögle skulle visa ytterligare styrkebesked och med en halv minut kvar av matchen såg Samuel Johannesson till att återigen ge sitt lag en tvåmålsledning.

Lucas Ekeståhl Jonsson, som tidigare i matchen spelat fram till två mål, fastställde slutresultatet till 5-2 fem minuter in i tredje perioden.

TV: Är Rögle guldfavorit efter storvärvningen?