Robin Salo.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
NHL

Robin Salo kommer få NHL-debutera för New York Islanders

ANNONS

Robin Salo var en av SHL:s främsta backar förra säsongen i Örebro. 
Nu får han chansen att göra NHL-debut då han kallas upp till New York Islanders. 

Nyligen meddelade New York Islanders att de mister toppbacken Ryan Pulock på grund av en underkroppsskada och han förväntas vara borta i fyra till sex veckor. 

Då öppnas dörren för en debutant. 

Under torsdagskvällen gick “Isles” nämligen ut med att den tidigare Örebrostjärnan Robin Salo lyfts upp till NHL-klubben. Han förväntas då få göra debut i världens bästa hockeyliga när Islanders möter Calgary Flames på lördag. På dagens träning parades Salo ihop med veteranen Zdeno Chára

Den 23-årige finländaren har gått en längre väg för att ta sig till NHL. Han draftades av Islanders i andrarundan 2017 men hade sedan en något tyngre säsong i finska ligan. Därefter jobbade han sig uppåt och säsongen 2019/20 fick han debutera i det finska landslaget och strax därefter lämnade han SaiPa för spel i Sverige med Örebro. 

Under fjolåret fick sedan Robin Salo sitt stora genombrott då han levererade 30 poäng på 51 matcher i Örebro, var en av lagets ledande spelare samt en av de främsta backarna i hela SHL vilket ledde till att han skrev NHL-kontrakt. 

Hittills den här säsongen har det blivit åtta poäng på 14 matcher i AHL för Salo inför NHL-debuten. 


TV: SHL-säsongens överraskningar och besvikelser

Den här artikeln handlar om: