Gunnar Leidborg.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Arkiv
Lista

Gunnar Leidborg listar de sex vassaste målskyttarna han har mött

Gunnar Leidborg gjorde 282 matcher i AIK-tröjan och vann även SM-guld med laget 1982 och 1984. För Hockeysverige.se listar nu målvaktslegendaren de sex bästa målskyttarna han har mött under karriären.

Gunnar Leidborg spelade i AIK mellan 1972 och 1987. Säsongen 1972/73 gjorde han en kort avstickare till Västerås. Han var ofta med i snacket kring Tre Kronor. Även om det inte blev något OS eller VM-spel gjorde han 16 A-landskamper. Framför allt var ”Lejdan” dom stora matchernas man och en viktig kugge i SM-finalerna 1982 och 1984 då han var med om att spela hem SM-gulden till AIK. 
– 1980/81 kom (Dan) Hobér in. Det var ett stort ”brejk” i mitt liv. Alltså från ”Ankan” (Anders Parmström) – intelligent, kryptisk, taktiskt, glad och trevlig – till Danne Hobér. Det tror jag var precis vad vi all b

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: