Intervju

Legendariska trion i stor intervju: "Dagens ungdomar har blivit ledda av tränarna"

Ronnie Rönnkvist reste till Karlstad för att träffa en av svensk ishockeys mest legendariska kedjor: Jan Ingman, Håkan Loob och Thomas Rundqvist. I en stor intervju berättar de om åren ihop - och skillnaderna mellan då och nu.

KARLSTAD (Hockeysverige.se)

Hockeyn i Sverige fick se flera bra kedjor under 1980-talet, men det var nog inte någon som kom upp på samma nivå som den med Håkan LoobThomas Rundqvist och Jan Ingman. Det var tränaren, Kent ”Kisen” Olsson, som satte ihop trion 1982. Det var också den kedjan tillsammans med backarna Tommy Samuelsson och Peter Loob, som Djurgården gjorde precis allt för att stoppa vid SM-finalserien 1983. För övrig samma säsong som Håkan Loob satte det magiska rekordet med 42 mål och totalt 76 poäng på 34 matcher.

Håkan Loob, från Slite på Gotland, Thomas Rundqvist från Vimmerby och Janne Ingman från Grums bor alla idag kvar i Karlstad. Hockeysverige.se stämde träff med dessa tre idag något år äldre spelarna på ett hotell i centrala Karlstad. Det blev också ett kärt möte me

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten