Gustav Nyquist.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
NHL

Missade hela säsongen i fjol – svensken utses till assisterande kapten

ANNONS

Columbus Blue Jackets kapten, Nick Foligno, kom att lämna klubben under förra säsongen. Nu har laget utsett Boone Jenner till ny lagkapten utöver det kommer svensken Gustav Nyquist vara en av tre assisterande kaptener nästa säsong.

Nick Foligno axlade ansvaret som kapten i Columbus Blue Jackets i sex säsonger. I slutet av förra säsongen kom han att lämna Blue Jackets, då han trejdades till Toronto Maple Leafs i utbyte mot ett val i första rundan 2021 och två val i fjärde rundan.

Efter det har Columbus inte valt en ny kapten förrän nu. Boone Jenner  som har varit assisterande kapten i sex år, kommer nu att axla Folignos tidigare ansvar.

Detta meddelar klubben på sin Twitter och i samband med presentationen av den nya kaptenen kunde klubben även meddela att svensken, Gustav Nyquist, kommer spela med ett "A" på bröstet den här säsongen.

Utöver Nyquist kommer även backen, Zach Werenski och forwarden Oliver Bjorkstrand agera assisterande kaptener. 

32-åringen missade hela fjolårssäsongen med en axel som opererades i november förra året. För två säsonger sedan gjorde svensken, som kanske är mest förknippad med Detroit Red Wings, 42 poäng (15+27) på 70 spelade matcher.


TV: NHL-svenskarna som kan bli trejdade

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM