Leksand tappade 2-0-ledning för första CHL-förlusten.

Leksands kollaps – förlorade för första gången i CHL

Leksand fick en drömstart mot Fribourg-Gottéron och ledde tidigt med 2-0.
Men en svag andra period låg till grunden för att Leksand tappade och förlorade med 5-2 – deras första nederlag i CHL.

Leksand hade fått en perfekt start på CHL-äventyret med fyra raka vinster men under tisdagskvällen kom det första ordentliga testet för masarna då Fribourg-Gottéron var på besök i Tegera Arena.

Hemmalaget fick dock även en perfekt start i matchen då Carter Camper satte 1-0 redan efter drygt fem minuters spel. Genombrottsbacken Calle Själin skickade även in 2-0 till Leksand som såg ut att ha bra kontroll på matchen.

I den andra perioden tappade dock Leksand allt sitt fina spel och föll ihop då bortalaget från Schweiz tog över fullständigt.

Reduceringen kom redan efter en minuts spel i mittperioden och senare kunde Fribourg göra två mål inom loppet av 19 sekunder för att båda kvittera och ta ledningen med 3-2.

Leksand tappade alltså 2-0-ledning till underläge på ungefär tio minuter.

SHL-laget hade sedan svårt att etablera något vidare tryck för att kvittera och ta poäng.

I stället kunde Fribourg glida ifrån ännu mer i slutet av den tredje perioden och vinna med 5-2 efter att bland annat förre Brynässtjärnan Ryan Gunderson blivit målskytt.

Leksand – Fribourg 2–5 (2-0,0-3,0-2)

Leksand: Carter Camper, Calle Själin,
Fribourg: Christopher DiDomenico, David Desharnais, Nathan Marchon, Ryan Gunderson, Samuel Walser.

TV: Studio Oddset Hockey: Arenorna med bäst publiktryck i Sverige