Tyler Bertuzzi.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
NHL

Tyler Bertuzzi vägrar vaccinera sig – tillåts ändå spela

ANNONS
Både spelare och tränare har fått lämna sina klubbar i NHL för att de vägrar ta vaccin. 
Tyler Bertuzzi kommer dock fortsätta spela med Detroit Red Wings trots att han inte tänker vaccinera sig mot Covid-19 – men han släpps då inte i Kanada. 

Sylvain Lefebvre fick sparken som assisterande tränare för Columbus Blue Jackets efter att ha vägrat ta vaccin mot Covid-19 och Zac Rinaldo stoppades från Columbus träningsläger efter att också ha vägrat vaccinering. 

Detroit Red Wings är dock inte lika hårda mot sin stjärnforward Tyler Bertuzzi

Han tänker inte heller vaccinera sig men han kommer fortfarande att spela med laget under säsongen 2021/22. 

– Det är hans beslut. Jag är inte i en position att jag kan tvinga honom. Vi kan inte tvinga någon att vaccinera sig. Personligen är jag vaccinerad och hela min familj är vaccinerad. Mer behöver jag inte säga, säger general manager Steve Yzerman på en pressträff. 

TVINGAS AVSTÅ 3,5 MILJONER KRONORS LÖN  

Det innebär dock problem för både Detroit och Tyler Bertuzzi då han inte kommer att släppas in i Kanada (utan att sitta i karantän i 14 dagar). Det innebär att Bertuzzi kommer att missa nio av Detroits bortamatcher den här säsongen och han kommer heller inte att få någon lön under denna period. 26-åringen kommer då att avstå 400 000 dollar i lön, nästan 3,5 miljoner kronor, bara för att han vägrar att vaccinera sig. 

Inför årets säsong skrev Tyler Bertuzzi ett nytt tvåårskontrakt med Detroit Red Wings som gör att han tjänar 4,75 miljoner dollar (nästan 41 miljoner kronor) per säsong.


TV: Här lyfter Mattias Janmark 316 kilo

Den här artikeln handlar om: