Björn Hellkvist kunde le efter att Nils Åman skjutit två mål i Leksands vinst.

Efter tunga starten – Leksand tar första segern

Efter tre raka förluster och noll poäng under SHL-inledningen fick Leksand slutligen jubla under torsdagskvällen.
De lyckades nämligen vinna borta mot Frölunda med 4-2 efter att Nils Åman blivit tvåmålsskytt.

Leksand har fått allt annat en bra start på den nya SHL-säsongen då de hade förlorat mot Malmö (3-4), Rögle (1-5) och Skellefteå (0-3). Tre raka förluster, noll poäng och minus åtta i målskillnad var ett facit som gjorde att de låg sist i tabellen.

De hade även tappat Carter Camper till skada på träning i går och under kvällens match mot Frölunda klev även Ben Thomas och August Berg av med skador.

Men spelmässigt lossnade det dock äntligen för Leksand då de lyckades ta sin första seger för säsongen genom att vinna med 4-2 borta mot Frölunda.

Det var mållöst efter den första perioden men i den andra lyfte masarna sitt spel och sköt tre raka mål.

Först satte Nils Åman 1-0 till Leksand efter en soloprestation som slutade med att pucken styrdes in i mål via hans skridsko. Efter videogranskning kom domarna fram till att det inte rörde sig om någon spark.

”SKÖNT ATT VI FÅR UTDELNING”

Lagkaptenen Patrik Zackrisson kunde sedan sätta 2-0 innan Calle Själin prickade in 3-0 innan andra periodens slut. I periodpausen var Själin nöjd med lagets insats.

– Skönt att vi får utdelning på sådana mål när vi får in lite skitpuckar och har något att bygga på, sade Själin i C More och fortsatte:
– Det här är en mycket bättre period än första. Vi får fast dem mer och får mer farliga avslut så vi har någonting att gå på hela tiden.

Frölunda fick sedan en drömchans att komma tillbaka in i matchen då de fick ett straffslag redan 17 sekunder in i den tredje perioden. Ryan Lasch lyckades dock inte förvalta läget utan sköt utanför.

TRE POÄNG AV ÅMAN

I stället kunde Leksand sätta 4-0 då Nils Åman blev tvåmålsskytt. Det var hans tredje poäng i matchen då han tidigare även stått för en assist. Även Max Veronneau stod för tre poäng i form av tre assist.

Frölunda gav sig dock inte utan försökte kämpa sig tillbaka in i matchen. Först reducerade Christian Folin och därefter kom 2-4 efter mål av Jens Olsson

Närmare kom de dock inte då Leksand kunde hålla undan och vinna med 4-2.

Frölunda – Leksand 2–4 (0-0,0-3,2-1)

Frölunda: Christian Folin, Jens Olsson.
Leksand: Nils Åman 2, Patrik Zackrisson, Calle Själin.

TV: Vad kan man förvänta sig av årets upplaga av Leksands IF?