Bobby Ryan.
Foto: Danny Murphy/Icon Sportswire
NHL

Bobby Ryan skriver try out-kontrakt med Detroit

ANNONS
Bobby Ryan lämnade Detroit Red Wings i somras när hans kontrakt gick ut.
Nu får veteranen en ny chans i klassikerklubben.
34-åringen har skrivit ett provspelskontrakt med Red Wings.

Bobby Ryan har gått klubblös sedan i somras, då kontraktet med Detroit Red Wings löpte ut, men nu får 34-åringen chansen att spela sig till ett nytt avtal med den klassiska NHL-klubben.

Via sitt Twitterkonto meddelade Red Wings under tisdagseftermiddagen att Ryan tecknat ett provspelskontrakt med klubben.

Den tidigare OS-forwarden anslöt till Detroit Red Wings inför förra säsongen efter att han köpts ut från sitt kontrakt med Ottawa Senators. 34-åringen stod för 14 poäng på 33 matcher (7+7) innan en skada tvingade honom att stänga ned säsongen redan i april.

Ryan draftades som andra spelare i NHL-draften 2005 och inledde NHL-karriären med sex säsonger i Anaheim Ducks innan han trejdades till Ottawa Senators sommaren 2013. 2014 skrev Ryan ett sjuårskontrakt värt 440 miljoner kronor i dagens valutakurs, ett kontrakt han emellertid blev utköpt från förra hösten.

Andra noterbara spelare som skrivit provspelskontrakt inför den kommande NHL-säsongen är förre storlöftet Jimmy Vesey (New Jersey), James Neal (St. Louis) samt den tidigare Örebro- och LHC-forwarden Josh Ho-Sang (Toronto).


TV: Tio heta NHL-rookies - tre svenskar på listan

Den här artikeln handlar om: