Sök
Kanadas VM-lag 1969.
Dokument

Spelade Kanadas sista VM innan bojkotten – så gick det sen

Så gick det sedan för de kanadensiska VM-spelarna från 1969.

Ni har tidigare kunnat läsa om Sovjets lag vid VM 1969 och 1970. Just turneringen 1969 kom att bli Kanadas sista fram till 1977 i Wien. Turneringen 1970 skulle egentligen ha spelats i Montréal och Winnipeg. Biljetter var sålda så allt var klappat och klart. För att göra en lång historia kort så hotade Kanadas hälsominister, en herr Munroe, att hoppa av om inte dom fick spela med ett antal NHL-proffs, vilket också godkänts av Internationella ishockeyförbundet.

Men det skulle visa sig att dom som ställde upp och tävlade mot kanadensiska proffsen skulle förlora sin OS-status. Kanada hoppade av och turneringen kom att hamna i Sverige i stället.

Trots att Kanada hade ställt ett ganska starkt lag på benen i VM 1969 räckte det bara till en fjärde plats efter Sovjet, Sverige och Tjeckoslovakien.

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten