Ted Brithén.
Foto: Bildbyrån
SHL

"Hela livet passerade förbi där och då"

ANNONS
Ted Brithén smittades av covid-19 vid två tillfällen under förra säsongen.
För Helsingborgs-Dagblad berättar nu Röglestjärnan om hur han under våren drabbades av panikångest.
– Hela livet passerade för
bi där och då, säger Brithén till tidningen.

Rögle upplevde klubbens mest framgångsrika säsong någonsin den gångna säsongen, då Ängelholmslaget tog sig hela vägen till SM-final innan Växjö blev för svåra.

För centerstjärnan Ted Brithén var våren inte en lika rolig tid som för många andra med Rögle-koppling. För Helsingborgs-Dagblad berättar 30-åringen om en tid som präglades av ångest efter att han smittats av covid-19 för en andra gång.

– Andra gången tog det tog väldigt hårt på mig både fysiskt och mentalt. Jag spelade med ångest genom hela slutspelet. Det satte sig så pass hårt på mig att jag egentligen mådde dåligt varenda gång jag var ensam under slutspelet. Körde jag bil själv till ishallen byggde jag upp en ångest och sedan inbillade jag mig att jag hade problem att andas, säger han till tidningen.

"JAG FICK ANDNÖD"  

Det blev så pass illa att han till slut fick en panikångestattack.

– Jag fick andnöd och en panikångestattack som gjorde att ambulansen fick komma, hela livet passerade förbi där och då, säger Brithén.

Röglestjärnan berättar vidare att han först tre eller fyra veckor efter säsongen kände sig återhämtad psykiskt och att han under försäsongen slagit personliga rekord på fystesterna.

30-åringen återvände till Rögle i mitten av februari när han skrev på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26. På totalt 19 matcher noterades Brithén för nio poäng i Rögletröjan den gångna säsongen.


TV: Uffe Bodin listar SHL:s potentiella målkungar  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL