Maja Beverin
SDHL

Var på väg att sluta - nu är hon en tänkt nyckelspelare

Hon har behövt gå igenom flera tuffa skador - och tog en timeout från ishockeyn för att fokusera på det mentala och hitta tillbaka till henne själv. Maja Beverin berättar om tankarna på att sluta, varför hon valde att starta om i Göteborg - och den hemska arbetsskadan hon drabbades av.

–  Jag fick en mjölkvagn över hälen. Dom väger runt 100 kilo och det var en vass skena som helt enkelt skar upp en bit, säger talangen.

Maja Beverin har under många år setts som en av Sveriges mest lovande backar, men skador och dåligt självförtroende har gjort att hon inte utvecklats på det sätt hon själv hade hoppats på. Hon är uppfostrad i HV71 där hon var med som barn och hängde kring Queens som var förlagan till dagens HV71. Där spelade bland andra hennes moster Anna Norén.

Nu väntar ett nytt kapitel för Maja Beverins hockeyliv då hon bestämt sig för spel med Göteborg kommande säsong.
- Hur jag ser tillbaka på tiden i HV71? Jag togs upp i damlaget ganska tidigt. Det var väldigt utvecklande att få spela med rutinerade spelare, berättar Maja Beverin för hockeysverige.se och fortsätter:
- I slutet hamnade jag i en jobbig situation där jag helt enkelt hade svårt med det mentala. Jag drabbades av en del skador så det blev lite för mycket i slutet. Jag valde då att ta en ”time out” för att fokusera på det mentala och hitta tillbaka till mig själv.

När du säger det mentala, vad var det som spökade då?
- Mycket var det självförtroendet. Det blev mycket jobb tillsammans med en mental coach. Vi jobbade på just det här med självförtroendet och att tro på sig själv. Att våga.


Gav det ett bra resultat att jobba med en mental coach?
- Ja, det tycker jag absolut. Vi jobbade med olika övningar och han fixade det ganska bra. Idag känner jag mig mycket bättre… Det känns bra helt enkelt. 

Anna Norén och Maja Beverin

Anna Norén och Maja Beverin Ronnie Rönnkvist


"EN VASS SKENA SOM SKAR UPP EN BIT"

En av 19-åringens tuffaste skador under senaste säsongerna var då hon spräckte knäskålen, men hon råkade även ut för en arbetsskada.
- Först spräckte jag knäskålen och var borta under förrförra säsongen. Det var i början av säsongen, men när jag väl kom tillbaka och kunde börja spela hockey igen så skar jag upp en bit av hälsenan i en olycka på jobbet. Det var veckan före nästa säsong skulle dra i gång.

Vad hände då du skar upp hälsenan?
- Jag fick en mjölkvagn över hälen. Dom väger runt 100 kilo och det var en vass skena som helt enkelt skar upp en bit. Det var faktiskt inte så "nice”, säger Maja Beverin med ett lätt skratt.

Hur tror du skadorna påverkat din utveckling som spelare?
- Jag tror att det har påverkat väldigt mycket. Innan jag skadade knäet hade jag kommit in och börjat få mer matchspel. Sedan spräckte jag, som sagt var, knäskålen under en match. Det tog mycket på mitt självförtroende att vara skadad och inte kunna träna på is för att hela tiden bli bättre. Göra det jag älskade.
- Det där med hälen… Jag fick först en sådan energikick av att vara tillbaka. Sedan hände det där. Det tog också väldigt mycket på det mentala. 

Maja Beverin.

Maja Beverin. Foto: DANIEL ERIKSSON/Bildbyrån


HADE TANKAR PÅ ATT SLUTA

Det var också en turbulent säsongen 2019/20 då Lucas Frey lämnade tränarjobbet i HV71. I stället fick Joakim Engström kliva in som head coach.
- Jag var skadad så jag var inte så mycket runt laget då. För min del tog det inte så mycket som det gjorde på några andra i laget.

Ser du tiden i HV71 som en besvikelse eller hur känner du nu då du lämnat din moderklubb?
- Besvikelse… Klart att det är moderklubben så på så sätt har det inte varit en besvikelse. Det var mer jag själv som kände inför denna säsong att skulle jag spela så ville jag ha ett miljöombyte.
- Det var som att i Kinnarps arena har det hänt så mycket för min del. Negativa grejer med skador och så vidare. Jag behövde få en nystart.

Hade du även tankar på att helt sluta spela?
- Ja, det hade jag faktiskt. Sedan kontaktade Göteborg mig. Vi hade ett ganska bra samtal och jag kände att dom hade ett ganska stort förtroende för mig. Det kändes helt enkelt bra, vilket jag även tycker nu då jag flyttat hit.

Vad har moster Anna Norén sagt då du nu har lämnat HV71?
- (Skratt) Det var nog jobbigt då jag skulle flytta så här långt ifrån henne. Hon var lite missnöjd, men det ska nog gå bra.

"HELA LAGET PÅ EN JÄMNARE NIVÅ"


Var det flera klubbar än Göteborg som var intresserade av dig inför den här säsongen?
- Jag har nästan inte spelat hockey under två år. Jag hade lite kontakt med några Division 1-klubbar, men det var inga längre kontakter. Det var ändå Göteborg som visade mest intresse och förtroende, säger Maja Beverin som nu flyttat dom 15 milen från Jönköping till Göteborg.
- Ja, jag har flyttat till Göteborg och bor i en lägenhet med fyra andra i laget. Jag trivs bra. Dessutom jobbar jag och Johanna Kellander på samma jobb här, vilket är väldigt kul.

Hur har första tiden varit?
- Bra. Mycket träningar och ett skönt gäng. På så vis har det varit väldigt bra faktiskt. Göteborg är en väldigt trevlig stad. Lite större än vad jag var van vid hemma i Jönköping, men det känns väldigt bra. 

Maja Beverin

Maja Beverin


När Maja Beverin jämför Göteborg med HV71 som lag ser hon en del skillnader.
- Senaste säsongerna då jag spelade i HV71 hade vi toppstjärnor i laget. Så är det inte riktigt i Göteborg. Jag skulle säga att här ligger hela laget på en lite jämnare nivå.
- Det blir på ett annat sätt här, men samtidigt är det väldigt kul. Vi har en väldigt bra stamning i laget och har kul tillsammans.

Du har spelat mot Göteborg som då varit ett avsågat bottenlag, vad har överraskat på dig så här långt sedan du kom till klubben?
- Jag skulle säga att det har blivit en bättre nivå på laget om jag jämför med matcherna då jag spelade med HV71 mot Göteborg. Det här är nog den säsong då Göteborg har den högsta nivån på laget jämfört med föregående åren.


Vad talar för att Göteborg ska klara sig undan negativt kval den här säsongen?
- Jag tycker, som sagt var, att det är en högre nivå på Göteborg nu än vad det har varit tidigare. Själva laginsatsen kommer göra att vi förhoppningsvis undviker en kvalplats den här säsongen. På träningarna, alla ger 100 och det är ingen som ligger och slöar. Alla vill vinna, avslutar Maja Beverin. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten