André Tourigny.
Bildbyrån
NHL

Uppgifter: VM-guldmedaljören nära NHL-jobbet

ANNONS
Arizona kommer allt närmare en ny head coach. Stalltipset är att André Tourigny får jobbet. Det är insidern Pierre LeBrun som uppger att Tourigny är den ledande kandidaten.

André Tourigny har de senaste åren varit med och coachat Kanada till JVM-guld och VM-guld som assisterande förbundskapten. I vintras var han huvudansvarig för det kanadensiska JVM-lag som tog silver. Totalt har han genom åren faktiskt varit med och tagit tre JVM-silver, utöver guldet 2020.

De senaste åren har André Tourigny också jobbat som huvudtränare för Ottawa 67's i juniorligan OHL. Nu ser han dock ut att få ett betydligt tyngre uppdrag. Enligt Pierre LeBrun är 47-åringen favorit till att bli huvudtränare för Arizona Coyotes. LeBrun skriver på twitter att samtalen mellan parterna har intensifierats, men att inget är klart i denna stund.

Arizonainsidern Craig Morgan skriver å sin sida att Tourigny just nu är på plats i Arizona för att träffa klubbledningen, och att han kan presenteras som ny coach redan under den här veckan.

André Tourigny har tidigare jobbat för såväl Colorado Avalanche (2013 till 2015) och Ottawa Senators (2015 till 2016), men då som assisterande tränare. Skulle han landa huvudtränarjobbet i Coyotes blir det hans första huvudtränaruppdrag på NHL-nivå.


Sedan tidigare är det sagt att coachen, som är heltidsanställd på det kanadensiska hockeyförbundet, ska fortsätta som ansvarig för J20-landslaget och också jobba med A-landslaget under VM och OS kommande säsong. Det blir det av allt att döma ändring på om han landar jobbet hos Coyotes.


TV: Veteranen vann Vezina Trophy

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games