Landeskogs ilska – trots krossen: "Ute för att skada"

Colorado satte gasen i botten och gjorde match ett jobbig för Vegas och Robin Lehner. Gabriel Landeskog sköt två mål i "Avs" 7–1-kross – men efter matchen handlade det mesta om Ryan Reaves attack på Coloradobacken Ryan Graves.
– Han är ute för att skada någon i den tredje perioden, säger Landeskog till Denver Post.

Colorado Avalanche stod för en maktdemonstration i det första mötet i kvartsfinalen mot Vegas Golden Knights. Denver-laget hade en tvåmålsledning efter halva den första perioden – och i den andra perioden kunde Gabriel Landeskog och hans lagkamrater i "Avs" gå ifrån till en 6–1-ledning.

Slutresultatet skrevs till slut till 7–1 sedan både Landeskog och Nathan MacKinnon stått för två mål och en assist vardera.

– Jag älskar hur vårt lag spelade i kväll. Redan från första nedsläpp var vi skoningslösa i presspelet. Vi tog betalt på våra chanser. Toppkedjan satte återigen tonen, men hela laget var involverat och spelade bra, säger tränaren Jared Bednar till Denver Post.

Trots storsegern och sin egna starka insats var Gabriel Landeskog mest upprörd efter matchen. Detta efter att Ryan Reaves attackerat lagkamraten Ryan Graves i den tredje perioden.

"SÄKER PÅ ATT LIGAN KOMMER ATT TA EN TITT"

Det var under ett tumult framför Colorado-målvakten Philipp Grubauer som Reaves först rev ned Graves innan han tryckte knät mot huvudet på Colorado-backen. Efter tillsyn av lagläkare kunde Graves ta sig av isen av egen maskin, medan Reaves fick totalt nio (plus ett tio minuter långt personligt straff) för tilltaget.

– Reaves är på ett uppdrag. Han är ute för att skada någon i den tredje perioden och det är precis vad han gör. Jag är säker på att ligan kommer att ta en titt på detta, säger Landeskog.

Incidenten skedde när Colorado ledde med 6–1 drygt halvvägs genom den tredje perioden.

– De var inte nöjda med hur matchen gick så de försökte skicka ett meddelande inför match två, eller något. Jag vet inte, säger Landeskog.

Reaves anfall på Graves föranleddes av att Coloradobacken sänkte Mattias Janmark med en tackling i den andra perioden.

Vegas enda mål i matchen prickades in av William Karlsson, hans andra i årets Stanley Cup-slutspel. Robin Lehner fick se sju av 37 skott passera honom i matchen.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 7–1 (2–0, 4–1, 1–0)