Jack Drury.
Hockey-VM

Växjöstjärnan målskytt – i USA:s seger

Kazakstan tog en skrällseger mot Finland efter straffar.
Men de lyckades inte skrälla mot USA då amerikanerna vann med 3-0 efter mål av Växjöstjärnan Jack Drury.

Kazakstan har inlett överraskande bra i årets hockey-VM med straffvinster mot både Lettland och Finland.

Men de lyckades inte ta en tredje raka seger i turneringen – i stället blev USA för svåra.

Amerikanerna förlorade premiärmatchen mot Finland men krossade sedan rivalen Kanada med 5-1 i sin förra match. Nu fortsatte de på det vinnande spåret genom att segra med 3-0 mot kazakerna under tisdagen.

1-0 kom i den första perioden då Columbus Blue Jackets-backen Adam Clendening skickade in pucken i nät. Trevor Moore från Los Angeles Kings satte sedan 2-0 i den andra perioden, hans tredje mål i turneringen.

I den tredje kunde USA sätta 3-0 och då var det svenska mästaren Jack Drury som höll sig framme. Växjöstjärnan står framför det kazakiska målet och styr in pucken bakom målvakten för 21-åringens första VM-mål och VM-poäng.

Jack Drury visade framfötterna för USA i dagens match och hade bud på fler mål men det stannade vid ett och de kunde sedan vinna även vinna med 3-0 efter att Cal Petersen hållit nollan. Petersen utsågs sedan även till matchens lirare.

TV: Studio Oddset hemma hos familjen Olofsson