Förklaringen: Därför godkändes kontroversiella målet

Rögle vann med 2-1 och är nära SM-final. Segern blev dock omdiskuterad. Leon Bristedts 1-0-mål godkändes – och förvirring utbröt. Senare förklarade domaren Linus Öhlund varför målet inte dömdes bort.

– Vi ser att det är kontakt på Gustafs benskydd, men bedömer att kontakten inte stör eftersom pucken går in under armhålan, säger han i C More.

Igår fick Skellefteå ett mål bortdömt. Idag fick Rögle ett till synes snarlikt mål godkänt. Leon Bristedtöverlistade Gustaf Lindvall efter att Lucas Ekeståhl Jonsson nuddade Lindvalls benskydd – men målet godkändes efter videogranskning.

För C More förklarde domaren Linus Öhlund varför.

– Vi ser att det är kontakt på Gustafs benskydd, men bedömer att kontakten inte stör eftersom pucken hår in under armhålan Vi bedömer att han inte hade räddat den i alla fall. Det är en marginell kontakt, som vi bedömer det.

DET ÄR SKILLNADEN  

Skellefteålägret var upprörda efter domslutet och ställde sig frågande till varför deras mål igår dömdes bort, medan Rögles godkändes idag.

– Skillnaden på den som vi tar bort igår är att han tar bort klubban där pucken går in. Klubban ska alltså vara där pucken går in, säger Öhlund.

Målskytten Leon Bristedt var till viss grad förvånad över att hans fullträff godkändes.

– Både jag och nej, man vet aldrig riktigt.  Men domarna har jobbet av en anledning, och vi har vårat, sade han.

SNABB REPLIK  

Skellefteå reste sig dock snabbt efter Rögles ledningsmål och kvitterade per omgående genom lagkaptenen Oscar Möller.

– Man kan tycka vad man vill om domslutet, ni vet vad vi tycker. Men det är bara att lägga det bakom sig och fortsätta köra, sade Skellefteåstjärnan.

Rögle vann matchen med 2-1 sedan Erik Andersson direktskjutit in avgörandet i slutperioden. Därmed leder Rögle med 2-0 i matcher - och är bara en seger ifrån att ta sig till klubbens första SM-final någonsin.

– Jag fick en bra passning av Leon (Bristedt), så det var bara att blunda och skjuta, konstaterade matchvinnaren.

Nästa match i semifinalserien spelas på måndag. Då kan Rögle alltså säkra finalplatsen.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: